Hjemmebagt tærte med græskar og græskarkerner

Græskartærte

Sådan gør du

  1. Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej, og lad dejen hvile et par timer på køl eller gerne natten over.
  2. Udrul dejen til 2,5 mm tykkelse og læg den i tærteformen - denne dej kræver ikke, at du smører formen forinden.
  3. Tænd ovnen på 180 grader.
  4. Steg hokkaidogræskar, hvidløg og ingefær i olie på en pande, til græskarret bliver lidt mørt.
  5. Tilsæt herefter muskatnød, hytteost, salt og peber.
  6. Hæld fyldet oven på tærtedejen, og derefter æggemassen og drys til sidst med græskarkerner.
  7. Bag tærten ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.
  8. Hvis toppen af tærten bliver for mørk undervejs, så dæk tærten med sølvpapir.
Udskriv opskrift

Tærtedej

100 g smør
125 g hvedemel
100 g flødeost
lidt salt

Tærtefyld

275 g hokkaidogræskar i tern
2 g hvidløg, presset
2 g ingefær, friskrevet
10 g rapsolie
80 g hytteost
2 g muskatnød, stødt
100 g æg
200 g fløde
5 g græskarkerner
salt og peber

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.

Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.