Hjemmebagt tærte med græskar og græskarkerner

Sådan gør du
- Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej, og lad dejen hvile et par timer på køl eller gerne natten over.
- Udrul dejen til 2,5 mm tykkelse og læg den i tærteformen - denne dej kræver ikke, at du smører formen forinden.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Steg hokkaidogræskar, hvidløg og ingefær i olie på en pande, til græskarret bliver lidt mørt.
- Tilsæt herefter muskatnød, hytteost, salt og peber.
- Hæld fyldet oven på tærtedejen, og derefter æggemassen og drys til sidst med græskarkerner.
- Bag tærten ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.
- Hvis toppen af tærten bliver for mørk undervejs, så dæk tærten med sølvpapir.
Tærtedej
100 g smør
125 g hvedemel
100 g flødeost
lidt salt
Tærtefyld
275 g hokkaidogræskar i tern
2 g hvidløg, presset
2 g ingefær, friskrevet
10 g rapsolie
80 g hytteost
2 g muskatnød, stødt
100 g æg
200 g fløde
5 g græskarkerner
salt og peber
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.
Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.