Hakkebøf med gråærter og kerner
Sådan gør du
Hak hvedekerner og gråærter på kødhakkeren på 5 mm.
Vend de hakkede kerner og ærter sammen med kødet, salt og peber
Ælt det hele hurtigt sammen, og form til store, tynde bøffer a 100g, så der er plads til masser af stegeflade og til at toppe op med fyld.
Steg bøfferne grundigt på kipstegeren. til de er lysebrune.
Steg palmekål ved høj varme i en smule olie, så kålen tager farve, men stadig er sprød.
Steg løgene på samme måde, og drys det hele med lidt salt og peber
(Genopvarm evt. bøfferne i ovnen kort tid ved høj temperatur.)
Anret hakkebøfferne på et fad med lidt løgsovs i bunden.
Top bøfferne op med kål og løg.
Server rygende varmt med flødesovs, rødkålssalat og kartofler
Portionsstørrelse: 100 g bøf, 70 g løg og palmekål
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 1250g
hvedekerner, kogte og hakkede
- 1250g
gråærter med skal, kogte
- 2500g
hakket oksekød (5-10%)
- 50g
salt
- 15g
peber, frikskværnet
- 50g
fedtstof til stegning
Tilbehør - 2000g
palmekål
- 3000g
løg i grove både
- 10g
salt
- 5g
peber, friskkværnet
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 529 kj | |
Protein | 10 g | 32 E% |
Kulhydrat | 13,5 g | 48 E% |
Fedt | 2,96 g | 20 E% |
* E% = Energiprocentfordeling