Gulerodsmadder med karrydressing, sprød rug og porretop

Sådan gør du

Dag 1:

Vend gulerødder med olie og salt.

Bag på bagepapir ved 180 grader i ca 15-30 minutter, til gulerødderne er møre, men stadig har bid.

Tildæk gulerødderne med en bageplade, og sæt dem på køl til næste dag.

Snit porretoppen meget fint og lad den ligge i koldt vand til næste dag.

Dag 2:

Rør en mayonnaise, og smag til med skyr og karry, salt og peber.

Dressingen skal være krydret og give kontrast til de søde gulerødder.

Skær gulerødderne i skiver og anret på brødet.

Portionering

Gulerødder 20g/3 skiver

Karrydressing 5g/3 dutter

Rugdrys 2g

Porretop 2g/ løgkarse 1g

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 500g

    gulerødder

  • 10g

    olivenolie

  • 3g

    salt

  • 25g

    grøn porretop, fintsnittet/løgkarse

  • 50g

    mayonnaise

  • 10g

    skyr

  • 2g

    karry (alt efter type)

  • 2g

    salt

  • 0.5g

    friskkværnet peber

  • 20g

    sprødt rugdrys

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold i bagte gulerødder

Pr. 100 g E%*
Energi 272 kj
Protein 0,798 g 5 E%
Kulhydrat 8,9 g 56 E%
Fedt 2,339 g 32 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i karrydressing

Pr. 100 g E%*
Energi 2808 kj
Protein 2,225 g 1 E%
Kulhydrat 3,865 g 2 E%
Fedt 72,86 g 96 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori