Gulerodsmadder med karrydressing, sprød rug og porretop

Sådan gør du
Dag 1:
- Vend gulerødder med olie og salt.
- Bag på bagepapir ved 180 grader i ca 15-30 minutter, til gulerødderne er møre, men stadig har bid.
- Tildæk gulerødderne med en bageplade, og sæt dem på køl til næste dag.
- Snit porretoppen meget fint og lad den ligge i koldt vand til næste dag.
Dag 2:
- Rør en mayonnaise, og smag til med skyr og karry, salt og peber.
- Dressingen skal være krydret og give kontrast til de søde gulerødder.
- Skær gulerødderne i skiver og anret på brødet.
Portionering
- Gulerødder 20g/3 skiver
- Karrydressing 5g/3 dutter
- Rugdrys 2g
- Porretop 2g/ løgkarse 1g
Ingredienser
500 g gulerødder
10 g olivenolie
3 g salt
25 g grøn porretop, fintsnittet/løgkarse
50 g mayonnaise
10 g skyr
2 g karry (alt efter type)
2 g salt
0.5 g friskkværnet peber
20 g sprødt rugdrys
Næringsindhold i bagte gulerødder
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 272 kj | |
Protein | 0,798 g | 5 E% |
Kulhydrat | 8,9 g | 56 E% |
Fedt | 2,339 g | 32 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i karrydressing
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 2808 kj | |
Protein | 2,225 g | 1 E% |
Kulhydrat | 3,865 g | 2 E% |
Fedt | 72,86 g | 96 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.