Gulerodskage med daddelcreme

Sådan gør du
Gulerodskage
- Pisk farin og olie sammen.
- Pisk æg i lidt efter lidt.
- Pisk længe, til blandingen bliver lys og cremet.
- Sigt mel, bagepulver, kanel, nelliker, salt og natron, og bland det i dejen.
- Rør dejen sammen og tilsæt gulerødder, valnødder og limabønner.
- Bag i en halv gastro smurt med fedtstof, ca. 30-45 minutter ved 175 grader.
Daddeltopping
- Blend dadler, kaffe og frisk ost til en ensartet, tyk creme.
- Afkøl kagen og smør med daddeltopping.
Gulerodskage
300 g mørk farin
100 ml majsolie
250 g æg
150 g hvedemel
125 g Ingridærtemel
10 g bagepulver
10 g kanel
4 g nelliker
2 g salt
2 g natron
650 g gulerødder, revne
75 g valnødder, hakkede
200 g kogte limabønner, hakkede
Topping
140 g dadler uden sten
40 g stærk kaffe (mål på kaffepulver)
250 g frisk flødeost
Næringsindhold i gulerodskage
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 943 kj | |
Protein | 4,346 g | 8 E% |
Kulhydrat | 28,25 g | 51 E% |
Fedt | 9,98 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i daddelcreme
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1093 kj | |
Protein | 3,811 g | 6 E% |
Kulhydrat | 26,24 g | 41 E% |
Fedt | 15,28 g | 52 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.