Gul ærtedip med karry
Sådan gør du
Udblød de gule ærter i minimum 3 timer og gerne natten over.
Kog ærterne som anvist på pakken sammen med gulerødderne.
Kom kogte ærter og gulerødder i foodprocessor sammen med hvidløg, peanuts, yoghurt og olie, og kør det til en glat, tyk masse.
Tilsæt hakket persille, citron, karry, salt og peber.
Blend det hurtigt sammen, og smag til.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 10 portioner = 1 kg
- 400g
gule ærter
vand til udblødning
- 150g
gulerødder i store stykker
- 6g
hvidløg, grofthakket
- 40g
peanuts, saltede
- 30g
A38
- 50ml
rapsolie
- 20g
bredbladet persille
- 20g
citronsaft
- 3g
karry
- 4g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Vegansk?
Brug et vegansk alternativ til A38, så bliver opskriften vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1302 kj | |
Protein | 16,02 g | 21 E% |
Kulhydrat | 36,61 g | 48 E% |
Fedt | 10,7 g | 30 E% |
* E% = Energiprocentfordeling