Gul ærtedip med karry

Sådan gør du
- Udblød de gule ærter i minimum 3 timer og gerne natten over.
- Kog ærterne som anvist på pakken sammen med gulerødderne.
- Kom kogte ærter og gulerødder i foodprocessor sammen med hvidløg, peanuts, yoghurt og olie, og kør det til en glat, tyk masse.
- Tilsæt hakket persille, citron, karry, salt og peber.
- Blend det hurtigt sammen, og smag til.
Ingredienser
400 g gule ærter
vand til udblødning
150 g gulerødder i store stykker
6 g hvidløg, grofthakket
40 g peanuts, saltede
30 g A38
50 ml rapsolie
20 g bredbladet persille
20 g citronsaft
3 g karry
4 g salt
2 g friskkværnet peber
10 portioner = 1 kg
Vegansk?
Brug et vegansk alternativ til A38, så bliver opskriften vegansk.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1302 kj | |
Protein | 16,02 g | 21 E% |
Kulhydrat | 36,61 g | 48 E% |
Fedt | 10,7 g | 30 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.