Grundfars til frikadeller

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Udblød couscous i koldt vand i 15-20 minutter på køkkenbordet (eller natten over på køl).
  2. Riv hvidkål, knoldselleri og løg fint eller hak det på kødhakker, så det ligner det hakkede kød. (Brug evt. lidt af vandet).
  3. Kom kødet i en rørekedel sammen med de fintrevne/hakkede grøntsager, cous cous, æg, hvedemel, vand, salt og peber.
  4. Rør farsen til den er jævn og klumpfri, og til den binder: Høj hastighed i 3-5 minutter.
  5. Smag farsen til med evt. mere salt og peber, før I steger hele portionen: Steg en prøvedelle eller smag på farsen.

Variationsmuligheder

Farsen kan også laves direkte til et farsbrød eller bruges til kødboller eller som pålæg.

Pas på ikke at fylde en masse ekstra i, så bliver den for smuldrende og usammenhængende. Brug 1 kg kød til 2,8 kg færdig fars.

Grundopskriften kan også bruges med fisk i stedet for kød. Det skal være lys fisk (torsk, sej, lange og det er også ok med en smule laks eller ørred)

Udskriv opskrift

Mængde

"50 portioner" svarer til ca. 50 frikadeller á 55 g rå vægt til pålæg og ca. 25 frikadeller á 145 g rå vægt til varm ret.

Ingredienser

150 g rå, fin couscous
2.5 dl vand til udblødning af couscous
375 g hvidkål
375 g knoldselleri, befriet for rodnettet og ellers blot vasket
400 g løg fint revet eller kørt på robot foodprocessor
1 kg hakket kød (svin, kylling, okse)
50 g salt
2.5 g peber
2 dl æg (3-4 æg)
250 g hvedemel
3 dl vand

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.