Grundfars til frikadeller

Sådan gør du
- Udblød couscous i koldt vand i 15-20 minutter på køkkenbordet (eller natten over på køl).
- Riv hvidkål, knoldselleri og løg fint eller hak det på kødhakker, så det ligner det hakkede kød. (Brug evt. lidt af vandet).
- Kom kødet i en rørekedel sammen med de fintrevne/hakkede grøntsager, cous cous, æg, hvedemel, vand, salt og peber.
- Rør farsen til den er jævn og klumpfri, og til den binder: Høj hastighed i 3-5 minutter.
- Smag farsen til med evt. mere salt og peber, før I steger hele portionen: Steg en prøvedelle eller smag på farsen.
Mængde
"50 portioner" svarer til ca. 50 frikadeller á 55 g rå vægt til pålæg og ca. 25 frikadeller á 145 g rå vægt til varm ret.
Ingredienser
150 g rå, fin couscous
2.5 dl vand til udblødning af couscous
375 g hvidkål
375 g knoldselleri, befriet for rodnettet og ellers blot vasket
400 g løg fint revet eller kørt på robot foodprocessor
1 kg hakket kød (svin, kylling, okse)
50 g salt
2.5 g peber
2 dl æg (3-4 æg)
250 g hvedemel
3 dl vand
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet til småtspisende.
Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.