Grove croutoner med bælgcreme og hård ost

Sådan gør du
- Kog bønnerne til de er møre, køl dem ned.
- Blend bønner, olie, vand, løg, urter og soltørrede tomater til en blød creme.
- Smag til med salt og peber, og juster evt. med mere vand og olie for den rette konsistens.
- Vend revet ost i massen, og smør det på brødet.
- Bag det i ovnen på 200 grader, til brødet er sprødt og har fået farve.
Ingredienser
700 g kogte sorte bønner (eller anden bælgfrugt)
50 g olie
250 g kogevand fra bønner
150 g rødløg, hakket groft
70 g hakkede urter (persille, estragon, timian osv.)
100 g soltørrede tomater, hakkede
30 g salt
8 g peber, friskkværnet
330 g hård ost, revet
50 skiver daggammelt groft brød
Portionsstørrelse: 30 g bælgcreme + 20 g groft brød
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 869 kj | |
Protein | 9,52 g | 19 E% |
Kulhydrat | 20,2 g | 43 E% |
Fedt | 8,55 g | 36 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.