Grove croutoner med bælgcreme og hård ost

sorte bønner

Sådan gør du

  1. Kog bønnerne til de er møre, køl dem ned.
  2. Blend bønner, olie, vand, løg, urter og soltørrede tomater til en blød creme.
  3. Smag til med salt og peber, og juster evt. med mere vand og olie for den rette konsistens.
  4. Vend revet ost i massen, og smør det på brødet.
  5. Bag det i ovnen på 200 grader, til brødet er sprødt og har fået farve.

Fibre, fibre, fibre

Fibre, fibre, fibre…. Gør madbrød til en fast følgesvend til de daglige måltider.

Tilpas brødet, så det passer til den ret, der serveres i dag. Brødet skal understøtte retten og bidrage med fx konsistens, som i disse croutoner, smag og farve eller være det element, der favner retten, som vi kender fra madpandekager og pitabrød.

Udskriv opskrift

Ingredienser

700 g kogte sorte bønner (eller anden bælgfrugt)
50 g olie
250 g kogevand fra bønner
150 g rødløg, hakket groft
70 g hakkede urter (persille, estragon, timian osv.)
100 g soltørrede tomater, hakkede
30 g salt
8 g peber, friskkværnet
330 g hård ost, revet
50 skiver daggammelt groft brød

Portionsstørrelse: 30 g bælgcreme + 20 g groft brød

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 869 kj
Protein 9,52 g 19 E%
Kulhydrat 20,2 g 43 E%
Fedt 8,55 g 36 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.