Grov og sprød tzatziki

Tzatziki

Sådan gør du

  1. Skær agurkerne i halve og skrab kernerne ud.
  2. Riv agurken groft på rivejern, eller skær agurkerne i tern, hvis tzatzikien ønskes grovere.
  3. Kom den revne agurk i en skål, drys salt over og vend det godt sammen. Salt trækker væske ud af agurkerne, så den endelige tzatziki ikke bliver tynd.
  4. Lad agurkerne trække i 30 min.
  5. Hæld agurkerne over i en si, og lad dryppe af.
  6. Rør herefter yoghurt, hvidløg og peber sammen, hvorefter agurkerne vendes i yogurten.
  7. Smag til med salt, peber og olivenolie.
Udskriv opskrift

Ingredienser

165 g agurk, reven
35 g græsk yoghurt 2%
1 g hvidløg, presset
2 g olivenolie
salt og peber

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.

Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.