Grov og sprød tzatziki

Sådan gør du
- Skær agurkerne i halve og skrab kernerne ud.
- Riv agurken groft på rivejern, eller skær agurkerne i tern, hvis tzatzikien ønskes grovere.
- Kom den revne agurk i en skål, drys salt over og vend det godt sammen. Salt trækker væske ud af agurkerne, så den endelige tzatziki ikke bliver tynd.
- Lad agurkerne trække i 30 min.
- Hæld agurkerne over i en si, og lad dryppe af.
- Rør herefter yoghurt, hvidløg og peber sammen, hvorefter agurkerne vendes i yogurten.
- Smag til med salt, peber og olivenolie.
Ingredienser
165 g agurk, reven
35 g græsk yoghurt 2%
1 g hvidløg, presset
2 g olivenolie
salt og peber
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.
Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.