Grøntsagstærte

grøntsagstærte

Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Tærtedej

Bland ærtemel og salt.

Skær smørret i små tern og smuldr det i ærtemelet.

Tilsæt cremefraiche og saml dejen hurtigt.

Tryk dejen ud i ca. 4 mm tykkelse i smurte tærtefade.

Prik bundene med en gaffel og forbag dem i ovnen i 5-10 min. ved 175 °C.

Tærtefyld

Skær kartofler og græskar i stykker ca. 2×2 cm.

Skær porrer i skiver.

Snit palmekål fint.

Steg porre, græskar og kartofler gyldenbrune og let møre i olie.

Sautér palmekål i olie i ca. 3 min. Krydr grøntsager og kartofler let med salt – der er også salt i æggemassen.

Æggemasse

Hak hvidløg groft.

Riv osten.

Pluk timian og hak den let.

Blend hvidløg, ost, kogte bønner eller ærter, æg, cremefraiche, timian, peber og salt til en ensartet masse.

Vend æggemassen sammen med de stegte grøntsager og kartofler, og bred fyldet ud i de forbagte tærtebunde.

Bag tærten ved 175°C i 25-30 min., eller til fyldet er fast og gyldenbrunt på toppen.

Tip

I stedet for at trykke tærtedejen ud i formene, kan dejen klappes flad, hvile i køleskabet i 30 min. og derpå rulles ud. Dejen glider ikke ned af kanterne på fadet under bagningen.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Tærtedej med bælgfrugter
  • 500g

    bælgfrugtmel

  • fx ærtemel eller linsemel

  • 6g

    salt

  • 250g

    smør

  • lidt smør til at smøre fadene

  • 75ml

    creme fraiche (eller lidt mere)

  • Tærtefyld*
  • 600g

    græskar

  • 400g

    palmekål

  • 400g

    porrer

  • 600g

    kartofler

  • olivenolie

  • Æggemasse
  • 4g

    hvidløg

  • 250g

    fast ost, fx vesterhavsost

  • 15g

    frisk timian eller 1/3 del tørret

  • 500g

    kogte hvide bønner

  • eller kogte ingridærter

  • 5stk

    æg

  • 500ml

    cremefraiche

  • 7g

    salt

  • peber

  • Tilbehør
  • en stor portion salat

*Grøntsagstærter kan laves året rundt med sæsonaktuelle grøntsager. Alle typer rester af grøntsager og kartofler kan bruges. Sensommergrøntsager fx squash, aubergine, fennikel, bladselleri, peberfrugter, tomater, blomkål, broccoli, bladbeder, porre, græskar, jordskokker, svampe og palmekål. Forår/sommer fx spinat og asparges.

I samme kategori