Grønne falafler i hjemmelavet pitabrød

Sådan gør du
Pitabrød
- Opløs gæren i mælk, før der tilsættes hvedemel og salt.
- Ælt dejen sammen i en røremaskine ved lav hastighed i 2 minutter - herefter ved høj hastighed, indtil dejen begynder at slippe siden af røreskålen.
- Tilsæt olie og fortsæt æltning ved høj hastighed i 5-10 minutter.
- Lad dejen hvile 1 time på køl.
- Tænd ovnen på 300 grader.
- Udrul dejen til en tykkelse på 3 mm, og udstik dejen i cirkler med en diameter på 7 cm. Hvis du ikke har en kage/dejform, kan en skål bruges.
- Bag pitabrødene ved 300 grader i 5-7 minutter til de blæser op og får lidt farve.
Falafler
- Hak edemame-bønner, koriander, persille og hvidlød groft i en foodprocessor.
- Kom bønne/urteblandingen i en stor skål og tilsæt tabasco, olie, rasp, hvedemel, spidskommen, lime og salt, og rør til en ensartet, cremet fars.
- Opvarm rigeligt olie i en tykbundet gryde eller på en pande. Start med at stege en prøve-falafel for at teste smagen og tilsæt evt. flere krydderier, hvis nødvendigt.
- Form runde falafler med en ske eller en ice scooper, og steg dem i den varme olie (maks 150 grader), til de er gyldenbrune og sprøde.
Pitabrød
400 g vand
20 g gær
435 g hvedemel
220 g durummel
30 g rapsolie
10 g salt
Falafler
550 g edemamebønner
9 g koriander, friskhakket
9 g bredbladet persille, friskhakket
9 g hvidløg, presset
15 g limesaft, friskpresset
45 g rasp
25 g hvedemel
3 g tabascosauce
20 g olivenolie
10 g spidskommen, stødt
10 g salt
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.
Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.