Grønne falafler i hjemmelavet pitabrød
Sådan gør du
PITABRØD
Opløs gæren i mælk, før der tilsættes hvedemel og salt.
Ælt dejen sammen i en røremaskine ved lav hastighed i 2 minutter – herefter ved høj hastighed, indtil dejen begynder at slippe siden af røreskålen.
Tilsæt olie og fortsæt æltning ved høj hastighed i 5-10 minutter.
Lad dejen hvile 1 time på køl.
Tænd ovnen på 300 grader.
Udrul dejen til en tykkelse på 3 mm, og udstik dejen i cirkler med en diameter på 7 cm. Hvis du ikke har en kage/dejform, kan en skål bruges.
Bag pitabrødene ved 300 grader i 5-7 minutter til de blæser op og får lidt farve.
FALAFLER
Hak edemame-bønner, koriander, persille og hvidlød groft i en foodprocessor.
Kom bønne/urteblandingen i en stor skål og tilsæt tabasco, olie, rasp, hvedemel, spidskommen, lime og salt, og rør til en ensartet, cremet fars.
Opvarm rigeligt olie i en tykbundet gryde eller på en pande. Start med at stege en prøve-falafel for at teste smagen og tilsæt evt. flere krydderier, hvis nødvendigt.
Form runde falafler med en ske eller en ice scooper, og steg dem i den varme olie (maks 150 grader), til de er gyldenbrune og sprøde.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Pitabrød
- 400g
vand
- 20g
gær
- 435g
hvedemel
- 220g
durummel
- 30g
rapsolie
- 10g
salt
Falafler - 550g
edemamebønner
- 9g
koriander, friskhakket
- 9g
bredbladet persille, friskhakket
- 9g
hvidløg, presset
- 15g
limesaft, friskpresset
- 45g
rasp
- 25g
hvedemel
- 3g
tabascosauce
- 20g
olivenolie
- 10g
spidskommen, stødt
- 10g
salt