Grønkålstatar – til smørrebrød

Grønkålstatar
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

  1. Rib grønkålen, og snit den fint.
  2. Vend den hakkede grønkål med mayonnaisen, og smag til med salt, peber, reven citronskal og citronsaft.
  3. Skær løget i tynde både.

Servering

Smør lidt mayonnaise på rugbrødsskiverne. Top med et godt lag grønkålstatar. Kom en æggeblom-me på hver mad, drys med løgfileter, og drys med salt, friskkværnet sort peber og lidt reven citronskal.

Udskriv opskrift

Ingredienser

500 g grønkål
125 ml mayonnaise
salt og friskkværnet peber
1 stk citron eller lidt mere
125 g løg
75 ml mayonnaise til smørrelse
10 stk tykke skiver rugbrød
10 stk æggeblommer

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.