Grønkålssalat med æbler, abrikoser og valnødder

Grønkålssalat
Foto: Arlapro

Sådan gør du

  1. Bland løg og dressing i god tid - evt. dagen før.
  2. Bland de marinerede løg, kål, æbler, løg, abrikoser og valnødder sammen.
  3. Lad salaten stå og marinere i ca. 30 min.
  4. Tilsmag salaten, og anret med lidt af æbler og valnødderne på toppen.

Marinér grøntsager for mere sprødhed

Når vi laver kålsalater og grove salater i det hele taget, så er det godt for konsistens og smag, at nogle af salatens råvarer blandes med dressingen i godt tid og derved opsuger saftighed og smag, samtidig med, at nogle af de grove fibre nedbrydes.

Her er det fx løgene, der marineres dagen før, så de afgiver den stærke løgsmag og samtidig bliver ved med at være sprøde og give konsistens til salaten.

Udskriv opskrift

Salat

570 g rødløg, fint snittet
1.1 kg æbler i tern 2x2 cm
1.5 kg grønkål, snittet
340 g tørrede abrikoser i strimler
230 g valnødder, groft hakket

Dressing

120 g grov dijonsennep
120 g olivenolie
120 g lys balsamicoeddiken
15 g salt
4 g friskkværnet peber

Portionsstørrelse:  80 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 531 kj
Protein 3,21 g 10 E%
Kulhydrat 11 g 39 E%
Fedt 7,15 g 50 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.