Grøn version af boller i karry
Sådan gør du
OBS: Opskriften på sovsen finder du her: Klassisk karrysovs til grøn version af boller i karry.
Grønne boller
Dag 1
Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i kødhakker med hulstørrelse 5mm.
Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”.
Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed. Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.
Sæt farsen på køl, og lad trække til næste dag.
Dag 2
Smør hulbakkerne med fedtspray.
Form farsen i boller a 45g (3stk pr person), og sæt bollerne i hulbakker.
Damp 50% 150 grader i 20 minutter.
Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.
Portioner bollerne 3 stk pr person (120g) og hæld den brændvarme sovs over (180g).
Server med 100g kogte ris og 50g ingefærsyltede gulerødder.
Ingefærsyltede gulerødder
Kog lagen af sukker, eddike og ingefær godt igennem, og hæld den skoldhed over gulerødderne.
Luk med tætsluttende låg.
Lad afkøle helt og gerne et par dage før brug.
Lagen kan også bruges til jordskokker/rabarber og andet.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 10 portioner = 2 kg fars
- 625g
kogte store hvide bønner
eller smørbønner (de skal stadig have bid)
- 150g
blomkål med stok delt i 6-8 både
- 75g
grønne ærter
- 25g
bladselleri i hele stænger
- 40g
hele forårsløg
- 800g
kogt quinoa (stadig med bid)
- 120g
hvedemel
- 120g
rasp
- 60g
lys soya
- 10g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 300g
hele æg
Ingefærsyltede gulerødder - 600g
sukker
- 1000ml
lagereddike
- 300g
ingefær i skiver med skræl
- 1000g
gulerødder i tynde skiver
eller strimler (1-2 mm tykke)
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 520 kj | |
Protein | 6,122 g | 20 E% |
Kulhydrat | 18,81 g | 61 E% |
Fedt | 2,066 g | 15 E% |
* E% = Energiprocentfordeling