Grøn version af boller i tomatsauce

Sådan gør du
Grønne boller - Dag 1
- Hak bønner, blomkål, ærter, selleri, forårsløg, timian og basilikum i kødhakker med hulstørrelse 5mm.
- Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”.
- Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed.
- Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.
- Sæt farsen på køl, og lad trække til næste dag.
Dag 2
- Smør hulbakkerne med fedtspray.
- Form farsen i boller a 40g (3stk pr person), og sæt bollerne i hulbakker.
- Damp 50% 150 grader i 20 minutter.
- Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.
Tomatsovs/Ratatouille
- Vend aubergine og peber med olivenolie, salt og peber.
- Bag i ovnen ca. 10 minutter ved 200 grader, så grønsagerne bliver let brændte.
- Steg løg og hvidløg i olie, og tilsæt tomat og vand.
- Kog sovsen ca 10 minutter.
- Tilsæt de bagte grønsager, og kog igen 10 minutter.
- Tilsæt kapers og koriander, og smag til med salt og peber.
- Portioner bollerne 3 stk pr person (120g) og hæld den varme tomatsovs/ratatouille over (170g).
Server med 100 g kogte pasta penne og 20 g revet ost.
Portioner til kølemad:
- 3 boller a 40/30g per person
- 170g ratatouille per person
- 4 person pr bakke.
- 100g pasta per pers
- 20g revet ost per pers
Grønne boller
625 g kogte limabønner (de skal stadig have bid)
150 g blomkål med stok delt i 6-8 både
75 g grønne ærter
25 g bladselleri i hele stænger
40 g hele forårsløg
10 g hakket timian
15 g hakket basilikum
800 g kogt quinoa (stadig med bid)
120 g hvedemel
120 g rasp
60 g lys soya
10 g salt
2 g friskkværnet peber
300 g helæg
Tomatsovs/ratatouille
400 g auberginer i tern 3x3 cm
250 g peberfrugter i tern 3x3 cm
50 g olivenolie
salt
peber
300 g løg i tern 2x2 cm
8 g hvidløg, finthakket
1.2 kg tomater, hakkede
800 ml vand
100 g kapers, finthakket
20 g koriander, finthakket
5 g salt
3 g peber
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 520 kj | |
Protein | 6,122 g | 20 E% |
Kulhydrat | 18,81 g | 61 E% |
Fedt | 2,066 g | 15 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.