Grøn kartoffelmos med hestebønner

Sådan gør du

Kog kartoflerne og de udblødte bønner i rigeligt vand, ca. 1 time og afskum undervejs.

Mærk på de største kartofler og bønner, inden vandet hældes fra.

Rør kartofler og bønner med vinger, så de er helt moste.

Tilsæt smør lidt ad gangen under omrøring.

Tilsæt mælk under omrøring.

Tilsæt spinat, og vend forsigtigt i mosen.

Smag til med salt og peber og revet muskatnød.

Køkkentips: De flækkede hestebønner må gerne bruges tørrede, men så skal mosen koge ca. 90 minutter.

Portionsstørrelse: 180 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 5500g

    bagekartofler til mos

  • 650g

    hestebønner, flækket og udblødt

  • 300g

    smør i tern

  • 1500g

    minimælk

  • 1350g

    spinat, helbladet og optøet

  • 50g

    salt

  • 8g

    peber, firskkværnet

  • 4g

    muskatnød, revet

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 415 kj
Protein 3,46 g 14 E%
Kulhydrat 12 g 54 E%
Fedt 3,63 g 32 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med