Grøn kartoffelmos med hestebønner
Sådan gør du
Kog kartoflerne og de udblødte bønner i rigeligt vand, ca. 1 time og afskum undervejs.
Mærk på de største kartofler og bønner, inden vandet hældes fra.
Rør kartofler og bønner med vinger, så de er helt moste.
Tilsæt smør lidt ad gangen under omrøring.
Tilsæt mælk under omrøring.
Tilsæt spinat, og vend forsigtigt i mosen.
Smag til med salt og peber og revet muskatnød.
Køkkentips: De flækkede hestebønner må gerne bruges tørrede, men så skal mosen koge ca. 90 minutter.
Portionsstørrelse: 180 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 5500g
bagekartofler til mos
- 650g
hestebønner, flækket og udblødt
- 300g
smør i tern
- 1500g
minimælk
- 1350g
spinat, helbladet og optøet
- 50g
salt
- 8g
peber, firskkværnet
- 4g
muskatnød, revet
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 415 kj | |
Protein | 3,46 g | 14 E% |
Kulhydrat | 12 g | 54 E% |
Fedt | 3,63 g | 32 E% |
* E% = Energiprocentfordeling