Grøn ærtepålægssalat

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Blend ærter til en grov puré på robot eller foodprocessor.
  2. Tilsæt de groft hakkede bønner og persille.
  3. Vend med mayonnaise.
  4. Smag til med citronsaft og fint revet citronskal, salt og peber

Variationsmuligheder

Ærtesalaten kan bruges som pålæg brød eller i sandwich. Du kan også bruge den som pynt til andet pålæg, eller blende den helt glat og bruge den som som dip eller smørelse til brød.

Udskriv opskrift

Mængde

"10 portioner" bliver til ca. 0,5 kg færdig ærtesalat, hvilket svarer til ca. 16 portioner á 30 g

Ingredienser

200 g grønne ærter
200 g hakkede kogte fuegobønner
1 god håndfuld hakket persille
100 g mayonnaise
0.5 stk citron – saft og skal
Salt og peber

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.