Gartnerens bolognese

Gartnerens bolognese i en skål

Sådan gør du

  1. Steg løg, hvidløg og timian i olie, til løgene får farve.
  2. Tilsæt selleri, gulerødder, tomatpure, tomat og tomatjuice, og bring i kog.
  3. Tilsæt hvidkål, sellerisalt, quorn og belugalinser, og kog retten i 10-15 minutter.
  4. Tilsæt oregano, salvie og revet parmesan.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Retten vinder i smag ved at trække et par timer eller natten over inden servering.
Udskriv opskrift

Ingredienser

100 g løg i tern 1x1 cm
30 g hvidløg, finthakket
20 g timian, finthakket
33 g olie
160 g knoldselleri i tern 1x1 cm
160 g gulerod i tern 1x1 cm
130 g tomatpuré
800 g hakket tomat
400 g tomatjuice
800 g hvidkål, hakket 0,5 mm
3 g sellerisalt
250 g quorn
250 g kogte belugalinser
8 g oregano, frisk grofthakket
8 g salvie, frisk grofthakket
50 g parmesan, revet
10 g salt
3 g friskkværnet peber

Vegansk?

Erstat parmesanost med lidt gærflager (smag til!), og opskriften bliver vegansk.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 308 kj
Protein 3,844 g 21 E%
Kulhydrat 9,2 g 51 E%
Fedt 1,747 g 21 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.