Fuldkornskikærtebrød (Socca)

kikærter

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
  2. Lad det stå i 30 minutter, så al væsken absorberes i ærtemelet.
  3. Når der er 15 minutter tilbage af hviletiden, varmer du ovnen op til 230 grader.  Kom en gastrobakke eller alm. pande, der kan tåle ovn, med i ovnen.
  4. Kort inden hviletiden er ovre, tager du gastroen/panden ud af ovnen, og smører den med et lag olivenolie.
  5. Hæld kikærtemassen på og stil panden tilbage i ovnen.
  6. Bag brødet i ca. 20-22 minutter, indtil det er sprødt i kanterne og mørk i farven.
  7. Lad det køle lidt af, og skær det så ud i små skiver og server til dip, snacks eller som tilbehør til gryderetter!

Socca kan bruges til meget

Socca er et fladt, lidt tørt brød, der er helt fantastisk til snacks, tilbehør til gryderetter eller som en slags pizzabund til at bære dejligt pålæg.

Denne opskrift er en basisopskrift, så tilføj selv rigelige mængder tørrede eller friske krydderier afhængigt af, hvad brødet skal serveres sammen med.

Udskriv opskrift

Ingredienser

1 kg kikærtemel
550 g fuldkornsmel
2.5 kg vand
100 g olivenolie
10 g fint salt

Portionsstørrelse:  80 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 567 kj
Protein 6,36 g 19 E%
Kulhydrat 15,7 g 59 E%
Fedt 3,17 g 21 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.