Fuldkornskikærtebrød (Socca)

Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
- Lad det stå i 30 minutter, så al væsken absorberes i ærtemelet.
- Når der er 15 minutter tilbage af hviletiden, varmer du ovnen op til 230 grader. Kom en gastrobakke eller alm. pande, der kan tåle ovn, med i ovnen.
- Kort inden hviletiden er ovre, tager du gastroen/panden ud af ovnen, og smører den med et lag olivenolie.
- Hæld kikærtemassen på og stil panden tilbage i ovnen.
- Bag brødet i ca. 20-22 minutter, indtil det er sprødt i kanterne og mørk i farven.
- Lad det køle lidt af, og skær det så ud i små skiver og server til dip, snacks eller som tilbehør til gryderetter!
Ingredienser
1 kg kikærtemel
550 g fuldkornsmel
2.5 kg vand
100 g olivenolie
10 g fint salt
Portionsstørrelse: 80 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 567 kj | |
Protein | 6,36 g | 19 E% |
Kulhydrat | 15,7 g | 59 E% |
Fedt | 3,17 g | 21 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.