Fuldkornskikærtebrød (Socca)
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
Lad det stå i 30 minutter, så al væsken absorberes i ærtemelet.
Når der er 15 minutter tilbage af hviletiden, varmer du ovnen op til 230 grader. Kom en gastrobakke eller alm. pande, der kan tåle ovn, med i ovnen.
Kort inden hviletiden er ovre, tager du gastroen/panden ud af ovnen, og smører den med et lag olivenolie.
Hæld kikærtemassen på og stil panden tilbage i ovnen.
Bag brødet i ca. 20-22 minutter, indtil det er sprødt i kanterne og mørk i farven.
Lad det køle lidt af, og skær det så ud i små skiver og server til dip, snacks eller som tilbehør til gryderetter!
Portionsstørrelse: 80 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 1000g
kikærtemel
- 550g
fuldkornsmel
- 2500g
vand
- 100g
olivenolie
- 10g
fint salt
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 567 kj | |
Protein | 6,36 g | 19 E% |
Kulhydrat | 15,7 g | 59 E% |
Fedt | 3,17 g | 21 E% |
* E% = Energiprocentfordeling