Franskbrød med bønner

Sådan gør du
- Blend vand og hvide bønner til en hvid ”bønnemælk” i rørekedel.
- Tilsæt gær, hvedemel, æg, sukker, salt og smør.
- Kør dejen på røremaskine.
- Lad dejen hvile ca. 20 minutter på køkkenbordet.
- Form dejen til brød og kom den i smurt form.
- Lad hæve til ca. dobbelt størrelse.
- Bag i forvarmet ovn v. 180°C i ca. 30-40 minutter eller til kernetemperatur på 98°C.
- Pensl evt. med æg før eller efter bagning.
Mængde
"60 portioner" bliver til ca. 3 brød af 900 g. 1 brød svarer til ca. 22 skiver á 40 g eller 44 halve skiver til mellemmåltid.
Ingredienser
700 g vand
500 g kogte hvide bønner
50 g gær
1400 g hvedemel
2 stk æg
40 g sukker
35 g salt
150 g smør
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet til småtspisende.
Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.