Franskbrød med bønner

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Blend vand og hvide bønner til en hvid ”bønnemælk” i rørekedel.
  2. Tilsæt gær, hvedemel, æg, sukker, salt og smør.
  3. Kør dejen på røremaskine.
  4. Lad dejen hvile ca. 20 minutter på køkkenbordet.
  5. Form dejen til brød og kom den i smurt form.
  6. Lad hæve til ca. dobbelt størrelse.
  7. Bag i forvarmet ovn v. 180°C i ca. 30-40 minutter eller til kernetemperatur på 98°C.
  8. Pensl evt. med æg før eller efter bagning.

Variationsmuligheder

Brug eventuelle rester af brødet til brødcroutoner og rasp.

Udskriv opskrift

Mængde

"60 portioner" bliver til ca. 3 brød af 900 g. 1 brød svarer til ca. 22 skiver á 40 g eller 44 halve skiver til mellemmåltid.

Ingredienser

700 g vand
500 g kogte hvide bønner
50 g gær
1400 g hvedemel
2 stk æg
40 g sukker
35 g salt
150 g smør

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.