Forårsruller med bønnespirer, gulerod og glasnudler

hvid kål

Sådan gør du

  1. Knæk og udblød glasnudlerne i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Blend hvidløg, chili, ingefær og soya til en ensartet masse.
  3. Opvarm olien på en kipsteger, og steg kålen til det bruner let.
  4. Tilsæt oumph, gulerødder, chilipureen.
  5. Varm det hele grundigt, og tilsæt bønnespirer, sesamfrø og glasnudler.
  6. Tilsmag og afkøl kålmassen.
  7. Massen skal stå et par timer tid eller tilberedes dagen før, så glasnudlerne opsuger væske fra fyldet. (Så undgår du, at dejen bliver ”våd” og brænder ved stegning)
  8. Pak massen i forårsrulledej, 100 gr pr. rulle/2 ruller per person. OBS: Der er 20% grisd på fyldet.
  9. Pensl med æg, og luk rullen.
  10. Friter ved 180 grader.
  11. Portioner 2 stk pr person.
  12. Server med 70 g sennepssyltet pære og 20g sød chilisovs
Udskriv opskrift

Ingredienser

120 g glasnudler
12 g pillet hvidløg
15 g frisk chili
25 g skrællet ingefær
200 g mørk tamari soya
20 g olie
1 kg finthakket hvidkål
600 g oumph i tern 1x1 cm
400 g revne gulerødder i jern nr. 6
500 g bønnespirer
15 g ristede sesamfrø
20 stk forårsrullepapir 20x20 cm
20 g æggeblomme
olie til friturestegning
200 g sød chilisauce

10 portioner = 20 stk.

Vegansk?

Pensl med andet end æg, og forårsrullerne bliver veganske.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 247 kj
Protein 2,632 g 18 E%
Kulhydrat 6,634 g 46 E%
Fedt 2,12 g 32 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.