Foccacia madbrød
Sådan gør du
Rør vand, salt og gær sammen.
Tilsæt durummel og kikærtemel og rør dejen til en blød konsistens.
Tilsæt hvedemelet, og rør dejen sammen i et par min. Dejen er temmelig våd, men sådan skal den være.
Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden, og tryk friske kviste rosmarin ned i overfladen.
Sæt det tildækket på køl natten over.
Har du ikke plads i køleskabet, så lad dejen hæve ved stuetemperatur. I så fald skal den have lidt kortere hævetid, ca. 3 timer.
Lav huller i dejen med fingrene og drys med tilberedte grønsager, olivenolie og havsalt, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min, til brødet er gyldent og sprødt.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 400ml
lunkent vand
- 6g
havsalt
- 30g
gær
- 150g
durummel tipo 00
- 150g
kikærtemel
- 200g
hvedemel
- 8g
rosmarin eller anden krydderurt
- 50g
olivenolie
- 6g
flagesalt
- 200g
blandede tilberedte grønsager
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 795 kj | |
Protein | 5,051 g | 11 E% |
Kulhydrat | 27,8 g | 59 E% |
Fedt | 5,951 g | 28 E% |
* E% = Energiprocentfordeling