Foccacia madbrød

Sådan gør du
- Rør vand, salt og gær sammen.
- Tilsæt durummel og ingridærter, og rør dejen til en blød konsistens.
- Tilsæt hvedemelet, og rør dejen sammen i et par minutter. Dejen er temmelig våd, men sådan skal den være.
- Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden, og tryk friske kviste rosmarin ned i overfladen.
- Dæk dejen til og sæt den på køl natten over. Har du ikke plads i køleskabet, så lad dejen hæve ved stuetemperatur i 3 timer.
- Lav huller i dejen med fingrene og drys evt. med tilberedte grøntsager, olivenolie og havsalt, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter, til brødet er gyldent og sprødt.
Madbrød
440 g vand
35 g gær
15 g salt
235 g hvedemel
180 g durummel
180 g ingridærter, kogte og moste
10 g olivenolie
10 g rosmarin, frisk
flagesalt
200 g blandede tilberedte grønsager
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 795 kj | |
Protein | 5,051 g | 11 E% |
Kulhydrat | 27,8 g | 59 E% |
Fedt | 5,951 g | 28 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet børn i daginstitutioner.
Opskriften er en del af projekt Grønnere mad til børn i daginstitutioner.
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.