Flækærtesuppe med asparges og grønne skud

Sådan gør du
Flækærtesuppe
- Hak løg og hvidløg fint, og sautér dem klare og møre i olie i en rummelig gryde.
- Hæld eventuelt hvidvin på, og lad den koge ind.
- Tilsæt flækærter og grøntsagsbouillon og kog op.
- Lad det hele simre, til ærterne er helt møre, ca. 40 min.
- Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis der mangler væde under kogningen.
- Blend suppen glat. Justér eventuelt konsistensen med ekstra vand eller bouillon.
- Smag suppen til med salt og peber, røget paprika og citronsaft.
- Tilsæt de grønne ærter, og varm suppen igennem inden servering.
Topping
- Skær aspargesene i tynde skiver på skrå.
- Steg aspargesstykkerne sprøde i 1-2 min. i lidt olie.
- Krydr med salt og peber.
- Hak evt. ærteskudene groft.
Servering
Anret suppen i dybe tallerkner. Dryp med en smule olivenolie, drys med lidt røget paprika, og top med ærteskud og evt. stegte asparges.
Servér suppen med brød.
Tip
I stedet for ærteskud kan suppen drysses med plukket dild, friske koriander, mynte eller bladfennikel.
Flækærtesuppe
200 g løg
20 g hvidløg
olivenolie
250 ml hvidvin evt.
1 kg grønne flækærter, tørrede
2.5 l grøntsagsbouillon
salt og peber
1 g røget paprika (eller mindre)
50 ml citronsaft
250 g friske grønne ærter
Topping
1 kg grønne asparges (kan undlades)
olivenolie
125 g ærteskud
0.2 g røget paprika
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.