Flækærtesuppe med asparges og grønne skud

Flækærtesuppe
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Flækærtesuppe

  1. Hak løg og hvidløg fint, og sautér dem klare og møre i olie i en rummelig gryde.
  2. Hæld eventuelt hvidvin på, og lad den koge ind.
  3. Tilsæt flækærter og grøntsagsbouillon og kog op.
  4. Lad det hele simre, til ærterne er helt møre, ca. 40 min.
  5. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis der mangler væde under kogningen.
  6. Blend suppen glat. Justér eventuelt konsistensen med ekstra vand eller bouillon.
  7. Smag suppen til med salt og peber, røget paprika og citronsaft.
  8. Tilsæt de grønne ærter, og varm suppen igennem inden servering.

Topping

  1. Skær aspargesene i tynde skiver på skrå.
  2. Steg aspargesstykkerne sprøde i 1-2 min. i lidt olie.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Hak evt. ærteskudene groft.

Servering

Anret suppen i dybe tallerkner. Dryp med en smule olivenolie, drys med lidt røget paprika, og top med ærteskud og evt. stegte asparges.
Servér suppen med brød.

Tip

I stedet for ærteskud kan suppen drysses med plukket dild, friske koriander, mynte eller bladfennikel.

Udskriv opskrift

Flækærtesuppe

200 g løg
20 g hvidløg
olivenolie
250 ml hvidvin evt.
1 kg grønne flækærter, tørrede
2.5 l grøntsagsbouillon
salt og peber
1 g røget paprika (eller mindre)
50 ml citronsaft
250 g friske grønne ærter

Topping

1 kg grønne asparges (kan undlades)
olivenolie
125 g ærteskud
0.2 g røget paprika

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.