Flækærtepuré
Sådan gør du
Flækærtepuré
Skyl flækærterne grundigt og kog dem møre i rigeligt vand, ca. 30 min.
Sigt vandet fra, og blend ærterne til en grov puré sammen med hvidløg.
Smag pureen til med eddike og havsalt.
Tilbehør
Skræl glaskålen, og skær den i tynde flager på et mandolinjern.
Kom flagerne i isvand, så de krøller flot.
Rist pistacienødderne på en tør pande, og hak dem groft.
Skær palmekålen i stykker på 5-6 cm.
Steg palmekålen i lidt olivenolie til de er sprød-møre.
Krydr med havsalt.
Pluk mynten.
Servering: Bred flækærtepuréen ud på en flad tallerken, og top med palmekål og pistacienødder. Drys med mynteblade, et godt skævt olivenolie og revet citronskal henover. Servér retten lun med brød til.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Flækærtepuré
- 375g
flækærter
- 5g
hvidløg
æblecidereddike
havsalt
Tilbehør- 625g
glaskål
- 50g
pistacienødder
- 300g
palmekål
olivenolie
havsalt
- 20g
mynte
- 2stk
citroner (eller 3)
groft hvede- eller rugbrød