Flækærtefalafler

Flækærtefalafel
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Udblød flækærterne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.

På dagen:

  1. Riv squashen groft.
  2. Snit forårsløgene og hak persillen groft.
  3. Blend grøntsager, flækærter og de øvrige ingredienser.
  4. Justér konsistensen med kikærtemel, til falafelfarsen er formbar uden at være tør.
  5. Form falafler af farsen med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i varm olie.

Serveringstip

Spis falaflerne, som de er, og dyp dem i vegansk yoghurtdressing og chilisauce. Eller kom dem i grillede fladbrød med fx salat, agurk, mynte.

Udskriv opskrift

Ingredienser

625 g grønne flækærter
375 g squash
250 g forårsløg
125 g persille
15 g hvidløg
75 g sesamfrø
30 g sumakpulver
15 g spidskommen
14 g tørret oregano
30 g salt
60 g kikærtemel
neutral olie til stegning

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.