Flækærtefalafler

Sådan gør du
Dagen før:
- Udblød flækærterne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.
På dagen:
- Riv squashen groft.
- Snit forårsløgene og hak persillen groft.
- Blend grøntsager, flækærter og de øvrige ingredienser.
- Justér konsistensen med kikærtemel, til falafelfarsen er formbar uden at være tør.
- Form falafler af farsen med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i varm olie.
Serveringstip
Spis falaflerne, som de er, og dyp dem i vegansk yoghurtdressing og chilisauce. Eller kom dem i grillede fladbrød med fx salat, agurk, mynte.
Ingredienser
625 g grønne flækærter
375 g squash
250 g forårsløg
125 g persille
15 g hvidløg
75 g sesamfrø
30 g sumakpulver
15 g spidskommen
14 g tørret oregano
30 g salt
60 g kikærtemel
neutral olie til stegning
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.