Fladbrød på groft mel med labneh

Sådan gør du

Labneh (Dagen før)

  1. Beklæd en stor sigte med et viskestykke eller et bomuldsklæde.
  2. Placer sigten over en skål.
  3. Bland yoghurt, hvidløg og salt, og hæld blandingen i klædet.
  4. Vrid klædet sammen i toppen, så ”osten” bliver rund.
  5. Stil sigten et køligt sted, og lad det dræne i 18-24 timer, afhængigt af hvor fast og tør du ønsker din labneh.
  6. Vend forsigtigt Labneh ud på et fad. Pas på den ikke revner.
  7. Dryp med olivenolie og knust rød peber.

Fladbrød

  1. Bland alle ingredienserne sammen, og rør dejen godt sammen. Dejen skal være ret fugtig.
  2. Kom geeh eller neutral olie på en pande, og en klat af dejen, som trykkes til et fladbrød med en palet.
  3. Drys sesamfrø begge sider og tryk dem ned i brødet med paletten.
  4. Steg fladbrødende på panden, indtil de er gyldne.
  5. Server fladbrød med labneh.

Køkkentips

Husk at gemme vallen fra den drænede yoghurt. Det er fyldt med smag og proteiner og godt til madbrød.

Brødet kan spille mange roller i måltidet

Fibre, fibre, fibre…. Gør madbrød til en fast følgesvend til de daglige måltider.

Tilpas brødet, så det passer til den ret, der serveres i dag. Brødet skal understøtte retten og bidrage med fx konsistens, smag og farve eller være det element, der favner retten, som vi kender fra madpandekager og pitabrød.

Udskriv opskrift

Labneh

1.8 kg yoghurt naturel 4,5%
15 g hvidløg, finthakket
8 g salt
10 g god olivenolie
5 g hel rosapeber, let knust

Fladbrød

1 kg hvedemel
1.3 kg grahamsmel
300 g græsk yoghurt
1 kg vand, eller valle fra labneh
50 g bagepulver
25 g salt
25 g honning
75 g geeh/neutral olie

Portionsstørrelse: 90 g (70 g brød, 20 g labneh)

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 908 kj
Protein 6,76 g 13 E%
Kulhydrat 34,5 g 68 E%
Fedt 4,72 g 19 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.