Fladbrød på groft mel med labneh
Sådan gør du
Labneh (Dagen før)
Beklæd en stor sigte med et viskestykke eller et bomuldsklæde.
Placer sigten over en skål.
Bland yoghurt, hvidløg og salt, og hæld blandingen i klædet.
Vrid klædet sammen i toppen, så ”osten” bliver rund.
Stil sigten et køligt sted, og lad det dræne i 18-24 timer, afhængigt af hvor fast og tør du ønsker din labneh.
Vend forsigtigt Labneh ud på et fad. Pas på den ikke revner.
Dryp med olivenolie og knust rød peber.
Fladbrød
Bland alle ingredienserne sammen, og rør dejen godt sammen. Dejen skal være ret fugtig.
Kom geeh eller neutral olie på en pande, og en klat af dejen, som trykkes til et fladbrød med en palet.
Drys sesamfrø begge sider og tryk dem ned i brødet med paletten.
Steg fladbrødende på panden, indtil de er gyldne.
Server fladbrød med labneh.
Køkkentips: Husk at gemme vallen fra den drænede yoghurt. Det er fyldt med smag og proteiner og godt til madbrød.
Portionsstørrelse: 90 g (70 g brød, 20 g labneh)
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- Labneh
- 1800g
yoghurt naturel 4,5%
- 15g
hvidløg, finthakket
- 8g
salt
- 10g
god olivenolie
- 5g
hel rosapeber, let knust
Fladbrød - 1000g
hvedemel
- 1300g
grahamsmel
- 300g
græsk yoghurt
- 1000g
vand, eller valle fra labneh
- 50g
bagepulver
- 25g
salt
- 25g
honning
- 75g
geeh/neutral olie
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 908 kj | |
Protein | 6,76 g | 13 E% |
Kulhydrat | 34,5 g | 68 E% |
Fedt | 4,72 g | 19 E% |
* E% = Energiprocentfordeling