Fladbrød på groft mel med labneh

Sådan gør du
Labneh (Dagen før)
- Beklæd en stor sigte med et viskestykke eller et bomuldsklæde.
- Placer sigten over en skål.
- Bland yoghurt, hvidløg og salt, og hæld blandingen i klædet.
- Vrid klædet sammen i toppen, så ”osten” bliver rund.
- Stil sigten et køligt sted, og lad det dræne i 18-24 timer, afhængigt af hvor fast og tør du ønsker din labneh.
- Vend forsigtigt Labneh ud på et fad. Pas på den ikke revner.
- Dryp med olivenolie og knust rød peber.
Fladbrød
- Bland alle ingredienserne sammen, og rør dejen godt sammen. Dejen skal være ret fugtig.
- Kom geeh eller neutral olie på en pande, og en klat af dejen, som trykkes til et fladbrød med en palet.
- Drys sesamfrø begge sider og tryk dem ned i brødet med paletten.
- Steg fladbrødende på panden, indtil de er gyldne.
- Server fladbrød med labneh.
Køkkentips
Husk at gemme vallen fra den drænede yoghurt. Det er fyldt med smag og proteiner og godt til madbrød.
Labneh
1.8 kg yoghurt naturel 4,5%
15 g hvidløg, finthakket
8 g salt
10 g god olivenolie
5 g hel rosapeber, let knust
Fladbrød
1 kg hvedemel
1.3 kg grahamsmel
300 g græsk yoghurt
1 kg vand, eller valle fra labneh
50 g bagepulver
25 g salt
25 g honning
75 g geeh/neutral olie
Portionsstørrelse: 90 g (70 g brød, 20 g labneh)
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 908 kj | |
Protein | 6,76 g | 13 E% |
Kulhydrat | 34,5 g | 68 E% |
Fedt | 4,72 g | 19 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.