Fladbrød på groft mel med labneh

Sådan gør du

Labneh (Dagen før)

Beklæd en stor sigte med et viskestykke eller et bomuldsklæde.

Placer sigten over en skål.

Bland yoghurt, hvidløg og salt, og hæld blandingen i klædet.

Vrid klædet sammen i toppen, så ”osten” bliver rund.

Stil sigten et køligt sted, og lad det dræne i 18-24 timer, afhængigt af hvor fast og tør du ønsker din labneh.

Vend forsigtigt Labneh ud på et fad. Pas på den ikke revner.

Dryp med olivenolie og knust rød peber.

Fladbrød

Bland alle ingredienserne sammen, og rør dejen godt sammen. Dejen skal være ret fugtig.

Kom geeh eller neutral olie på en pande, og en klat af dejen, som trykkes til et fladbrød med en palet.

Drys sesamfrø begge sider og tryk dem ned i brødet med paletten.

Steg fladbrødende på panden, indtil de er gyldne.

Server fladbrød med labneh.

Køkkentips: Husk at gemme vallen fra den drænede yoghurt. Det er fyldt med smag og proteiner og godt til madbrød.

Portionsstørrelse: 90 g (70 g brød, 20 g labneh)

Ingredients for50portionsportionportions:

    Labneh
  • 1800g

    yoghurt naturel 4,5%

  • 15g

    hvidløg, finthakket

  • 8g

    salt

  • 10g

    god olivenolie

  • 5g

    hel rosapeber, let knust

  • Fladbrød
  • 1000g

    hvedemel

  • 1300g

    grahamsmel

  • 300g

    græsk yoghurt

  • 1000g

    vand, eller valle fra labneh

  • 50g

    bagepulver

  • 25g

    salt

  • 25g

    honning

  • 75g

    geeh/neutral olie

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 908 kj
Protein 6,76 g 13 E%
Kulhydrat 34,5 g 68 E%
Fedt 4,72 g 19 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med