Fiskefrikadeller med ingridærter

Sådan gør du
- Hak sejfilet og pastinak på kødhakker 3 mm.
- Hak løg på kødhakker i skål for sig selv.
- Rør fisken sej med salt.
- Tilsæt hvedemel, kartoffelmel, kogte, hakkede Ingridærter, æg, mælk og fløde, og rør farsen godt igennem.
- Lad farsen trække 30 minutter i rørekedlen.
- Tilsæt løg, peber, dild, kapers og evt. mere mælk, hvis farsen er blevet for fast.
- Form frikadelle med ske, og steg i olie, til dellerne er gyldne på begge sider.
- Steg evt. færdig i ovnen.
Ingredienser
4.5 kg sejfilet
375 g pastinak, hakket
300 g løg, hakket med fisken
25 g salt
125 g hvedemel
125 g kartoffelmel
1.3 kg ingridærter, kogt og hakket
250 g æg, hele
1.3 kg sødmælk
250 g piskefløde
100 g rapsolie
7 g friskkværnet peber
20 g hakket dild
25 g kapers, hakket
Portionsstørrelse: 140 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 509 kj | |
Protein | 12,9 g | 43 E% |
Kulhydrat | 7,19 g | 28 E% |
Fedt | 3,95 g | 29 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.