Fiskefrikadeller med ingridærter

fiskefrikadelle
Foto: Arlapro

Sådan gør du

  1. Hak sejfilet og pastinak på kødhakker 3 mm. 
  2. Hak løg på kødhakker i skål for sig selv.  
  3. Rør fisken sej med salt.  
  4. Tilsæt hvedemel, kartoffelmel, kogte, hakkede Ingridærter, æg, mælk og fløde, og rør farsen godt igennem.  
  5. Lad farsen trække 30 minutter i rørekedlen.  
  6. Tilsæt løg, peber, dild, kapers og evt. mere mælk, hvis farsen er blevet for fast.  
  7. Form frikadelle med ske, og steg i olie, til dellerne er gyldne på begge sider.  
  8. Steg evt. færdig i ovnen.  

Stræk fisken med bælgfrugter

Fiskefrikadeller er et hit hos de fleste, og her er der proppet godt med kogte ingridærter i farsen.

Ærterne optager den gode frikadellesmag og giver samtidig struktur og farve til den lyse, bløde fars. Lav en test med endnu flere ærter og grønsager og se, hvor langt det kan strækkes og stadigvæk være en lækker, velkendt spise.

Udskriv opskrift

Ingredienser

4.5 kg sejfilet
375 g pastinak, hakket
300 g løg, hakket med fisken
25 g salt
125 g hvedemel
125 g kartoffelmel
1.3 kg ingridærter, kogt og hakket
250 g æg, hele
1.3 kg sødmælk
250 g piskefløde
100 g rapsolie
7 g friskkværnet peber
20 g hakket dild
25 g kapers, hakket

Portionsstørrelse: 140 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 509 kj
Protein 12,9 g 43 E%
Kulhydrat 7,19 g 28 E%
Fedt 3,95 g  29 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.