Fermenteret tomatsalsa
Sådan gør du
Skyl grøntsagerne grundigt.
Skær tomaterne i tern på 1 x 1 cm.
Skær løg i grove stykker og hvidløg i mindre stykker.
Hak koriander og chili fint.
Snit kålen groft.
Kom alle grøntsagerne, hvidløg, chili og koriander i en skål, tilsæt salt og limesaft, og rør, til det hele er blandet godt sammen.
Lad det stå i 15 min., så saltet kan trække saften ud af grøntsagerne.
Hæld derefter salsaen i et skoldet patentglas, og sørg for at presse grøntsagerne ned under saften. Top med et foldet kålblad, og luk glasset.
Stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted, og lad det stå i 3 til 5 dage, ideelt set ved 18 til 20 °C. Er temperaturen højere end dette, kan det gå hurtigere, og er den lavere, kan det gå langsommere.
Glasset skal åbnes hver dag for at frigive det tryk, som fermenteringsprocessen danner.
Smag på salsaen efter 3 dage eller før, alt afhængigt af temperaturen. Når salsaen ikke bobler længere, er den tæt på at være klar.
Smag på den indtil den femte dag, hvor den bør være helt klar.
Sæt den derpå på køl.
Der bliver 1 liters glas
Ingredients for10portionsportionportions:
- 700g
tomater
- 75g
løg
- 25g
hvidløg
- 25g
koriander
- 75g
chili - juster efter styrke
- 100g
kål
- 30g
havsalt
- 100ml
limesaft
- 1stk
kålblad
- 1stk
1 liters patentglas