Farsbrød med løgsovs

Farsbrød i skiver på et fad

Sådan gør du

Farsbrød

  1. Bland HUSK og vand, og lad det stå i 10 minutter.
  2. Skær svampene i tern 1x1 cm, og steg dem på en tør pande til al væske er fordampet.
  3. Steg løgtern og hakket hvidløg lysebrunt og mørt i olie.
  4. Hak limabønnerne groft, ca. 1x1cm.
  5. Bland limabønner, havregryn, quinoa, sennep, tamari, salt og peber.
  6. Tilsæt det tyknede HUSK.
  7. Tilsæt valnødder, svampe, stegte løg, salt og peber.
  8. Rør det hele hurtigt sammen på røremaskinen med spaden, så farsen lige hænger sammen, men ikke bliver for ensartet.
  9. Tilsæt æg, og rør et øjeblik.
  10. Form farsen til 2 stk. farsbrød.
  11. Bag ca. 30 minutter ved 180 grader.
  12. Overhæld farsbrødet med varm løgflødesaucesovs, og server straks med ekstra ribsgele.
Udskriv opskrift

Ingredienser

3 g loppefrøskaller/HUSK
75 ml vand
300 g brune champignon/kejserhatte i tern 1x1 cm
200 g løg i tern 1x1 cm
10 g hvidløg, finthakket
40 g olie til stegning
200 g limabønner kogt al dente
90 g havregryn
220 g kogt hvid quinoa
10 g stærk sennep
10 g tamari
75 g valnødder hakket 1x1 cm
10 g salt
2 g friskkværnet peber
2 g frisk løvstikke og stilk, finthakket
120 g helæg

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 898 kj
Protein 8,69 g 16 E%
Kulhydrat 22,56 g 43 E%
Fedt 8,927 g 37 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.