Farsbrød med løgsovs

Farsbrød i skiver på et fad

Sådan gør du

OBS: Opskriften på løgflødesovsen finder du her: Brun sovs: Løgflødesovs med ribsgele.

Farsbrød

Bland HUSK og vand, og lad det stå i 10 minutter.

Skær svampene i tern 1×1 cm, og steg dem på en tør pande til al væske er fordampet.

Steg løgtern og hakket hvidløg lysebrunt og mørt i olie.

Hak limabønnerne groft, ca. 1x1cm.

Bland limabønner, havregryn, quinoa, sennep, tamari, salt og peber.

Tilsæt det tyknede HUSK.

Tilsæt valnødder, svampe, stegte løg, salt og peber.

Rør det hele hurtigt sammen på røremaskinen med spaden, så farsen lige hænger sammen, men ikke bliver for ensartet.

Tilsæt æg, og rør et øjeblik.

Form farsen til 2 stk. farsbrød.

Bag ca. 30 minutter ved 180 grader.

Overhæld farsbrødet med varm sovs, og server straks med ekstra ribsgele.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 3g

    loppefrøskaller/HUSK

  • 75ml

    vand

  • 300g

    brune champignon

  • /kejserhatte i tern 1x1 cm

  • 200g

    løg i tern 1x1 cm

  • 10g

    hvidløg, finthakket

  • 40g

    olie til stegning

  • 200g

    limabønner kogt al dente

  • 90g

    havregryn

  • 220g

    kogt hvid quinoa

  • 10g

    stærk sennep

  • 10g

    tamari

  • 75g

    valnødder hakket 1x1 cm

  • 10g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 2g

    frisk løvstikke og stilk, finthakket

  • 120g

    hele æg

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 898 kj
Protein 8,69 g 16 E%
Kulhydrat 22,56 g 43 E%
Fedt 8,927 g 37 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori