Farsbrød med løgsovs
Sådan gør du
OBS: Opskriften på løgflødesovsen finder du her: Brun sovs: Løgflødesovs med ribsgele.
Farsbrød
Bland HUSK og vand, og lad det stå i 10 minutter.
Skær svampene i tern 1×1 cm, og steg dem på en tør pande til al væske er fordampet.
Steg løgtern og hakket hvidløg lysebrunt og mørt i olie.
Hak limabønnerne groft, ca. 1x1cm.
Bland limabønner, havregryn, quinoa, sennep, tamari, salt og peber.
Tilsæt det tyknede HUSK.
Tilsæt valnødder, svampe, stegte løg, salt og peber.
Rør det hele hurtigt sammen på røremaskinen med spaden, så farsen lige hænger sammen, men ikke bliver for ensartet.
Tilsæt æg, og rør et øjeblik.
Form farsen til 2 stk. farsbrød.
Bag ca. 30 minutter ved 180 grader.
Overhæld farsbrødet med varm sovs, og server straks med ekstra ribsgele.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 3g
loppefrøskaller/HUSK
- 75ml
vand
- 300g
brune champignon
/kejserhatte i tern 1x1 cm
- 200g
løg i tern 1x1 cm
- 10g
hvidløg, finthakket
- 40g
olie til stegning
- 200g
limabønner kogt al dente
- 90g
havregryn
- 220g
kogt hvid quinoa
- 10g
stærk sennep
- 10g
tamari
- 75g
valnødder hakket 1x1 cm
- 10g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 2g
frisk løvstikke og stilk, finthakket
- 120g
hele æg
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 898 kj | |
Protein | 8,69 g | 16 E% |
Kulhydrat | 22,56 g | 43 E% |
Fedt | 8,927 g | 37 E% |
* E% = Energiprocentfordeling