Dan dan nudler med kikærter og pak choy

Nudelret

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Tahindressing

Pres hvidløget eller riv det fint.

Rør hvidløg sammen med alle de øvrige ingredienserne til dressingen.

Nudler og grøntsager

Skær pak choy i lange strimler.

Snit forårsløgene fint.

Skær gulerødder i tynde strimler.

Skær lime i både.

Pluk korianderne let.

Lynsteg pak choy-kålen og gulerødder i olie.

Steg kikærterne i olie til de får lidt farve.

Kog nudlerne i kogende grøntsagsbouillon, til de er møre.

Tag nudlerne op af bouillonen.

Vend nudler med tahindressing, pak choy, gulerødder og kikærter.

Servering: Top nudlerne med ristede peanuts, forårsløg og koriander. Servér med limebåde.

Tip:
Lav alt til dressingen klar og tilsæt bouillonen fra nudlerne, mens den er varm.
Spæd evt. nudlerne til med mere af den varme bouillon, hvis retten mangler væde.
Sichuan-peber kan være svært at skaffe stødt. Hel sichuan-peber stødes bedst i morter, hvor den kan blive fin og pulveriseret.

Alternativ:
I stedet for pak choy kan man bruge spinat, spidskål eller kinakål.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Tahindressing
  • 10g

    hvidløg

  • 115g

    tahin

  • 125ml

    soyasauce eller tamari

  • 25g

    sukker

  • 2g

    five spice-krydderi

  • 3g

    stødt sichuan-peber - se tip

  • 125ml

    chilisauce - juster efter styrke

  • 125ml

    bouillon

  • Nudler og grøntsager
  • 500g

    pak choy, spidskål,

  • spinat eller kinakål

  • 150g

    forårsløg eller porre

  • 500g

    gulerødder

  • 4stk

    lime

  • 25g

    frisk koriander

  • neutral olie

  • 375g

    kogte kikærter

  • 1000g

    hvedenudler

  • 2500ml

    grøntsagsbouillon

  • 125g

    ristede peanuts

Egnet til forår

FORÅR

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori