Dan dan nudler med kikærter og pak choy
Sådan gør du
Tahindressing
Pres hvidløget eller riv det fint.
Rør hvidløg sammen med alle de øvrige ingredienserne til dressingen.
Nudler og grøntsager
Skær pak choy i lange strimler.
Snit forårsløgene fint.
Skær gulerødder i tynde strimler.
Skær lime i både.
Pluk korianderne let.
Lynsteg pak choy-kålen og gulerødder i olie.
Steg kikærterne i olie til de får lidt farve.
Kog nudlerne i kogende grøntsagsbouillon, til de er møre.
Tag nudlerne op af bouillonen.
Vend nudler med tahindressing, pak choy, gulerødder og kikærter.
Servering: Top nudlerne med ristede peanuts, forårsløg og koriander. Servér med limebåde.
Tip:
Lav alt til dressingen klar og tilsæt bouillonen fra nudlerne, mens den er varm.
Spæd evt. nudlerne til med mere af den varme bouillon, hvis retten mangler væde.
Sichuan-peber kan være svært at skaffe stødt. Hel sichuan-peber stødes bedst i morter, hvor den kan blive fin og pulveriseret.
Alternativ:
I stedet for pak choy kan man bruge spinat, spidskål eller kinakål.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Tahindressing
- 10g
hvidløg
- 115g
tahin
- 125ml
soyasauce eller tamari
- 25g
sukker
- 2g
five spice-krydderi
- 3g
stødt sichuan-peber - se tip
- 125ml
chilisauce - juster efter styrke
- 125ml
bouillon
Nudler og grøntsager - 500g
pak choy, spidskål,
spinat eller kinakål
- 150g
forårsløg eller porre
- 500g
gulerødder
- 4stk
lime
- 25g
frisk koriander
neutral olie
- 375g
kogte kikærter
- 1000g
hvedenudler
- 2500ml
grøntsagsbouillon
- 125g
ristede peanuts