Dan dan nudler med kikærter og pak choy

Fotograf: Rishi – happyliving
Sådan gør du
Tahindressing
Pres hvidløget eller riv det fint.
Rør hvidløg sammen med alle de øvrige ingredienserne til dressingen.
Nudler og grøntsager
Skær pak choy i lange strimler.
Snit forårsløgene fint.
Skær gulerødder i tynde strimler.
Skær lime i både.
Pluk korianderne let.
Lynsteg pak choy-kålen og gulerødder i olie.
Steg kikærterne i olie til de får lidt farve.
Kog nudlerne i kogende grøntsagsbouillon, til de er møre.
Tag nudlerne op af bouillonen.
Vend nudler med tahindressing, pak choy, gulerødder og kikærter.
Servering: Top nudlerne med ristede peanuts, forårsløg og koriander. Servér med limebåde.
Tip:
Lav alt til dressingen klar og tilsæt bouillonen fra nudlerne, mens den er varm.
Spæd evt. nudlerne til med mere af den varme bouillon, hvis retten mangler væde.
Sichuan-peber kan være svært at skaffe stødt. Hel sichuan-peber stødes bedst i morter, hvor den kan blive fin og pulveriseret.
Alternativ:
I stedet for pak choy kan man bruge spinat, spidskål eller kinakål.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Tahindressing
- 10g
hvidløg
- 115g
tahin
- 125ml
soyasauce eller tamari
- 25g
sukker
- 2g
five spice-krydderi
- 3g
stødt sichuan-peber - se tip
- 125ml
chilisauce - juster efter styrke
- 125ml
bouillon
Nudler og grøntsager - 500g
pak choy, spidskål,
spinat eller kinakål
- 150g
forårsløg eller porre
- 500g
gulerødder
- 4stk
lime
- 25g
frisk koriander
neutral olie
- 375g
kogte kikærter
- 1000g
hvedenudler
- 2500ml
grøntsagsbouillon
- 125g
ristede peanuts