Dan dan nudler med kikærter og pak choy

Sådan gør du
Tahindressing
- Pres hvidløget eller riv det fint.
- Rør hvidløg sammen med alle de øvrige ingredienserne til dressingen.
Nudler og grøntsager
- Skær pak choy i lange strimler.
- Snit forårsløgene fint.
- Skær gulerødder i tynde strimler.
- Skær lime i både.
- Pluk korianderne let.
- Lynsteg pak choy-kålen og gulerødder i olie.
- Steg kikærterne i olie til de får lidt farve.
- Kog nudlerne i kogende grøntsagsbouillon, til de er møre.
- Tag nudlerne op af bouillonen.
- Vend nudler med tahindressing, pak choy, gulerødder og kikærter.
Servering
Top nudlerne med ristede peanuts, forårsløg og koriander. Servér med limebåde.
Tip
Lav alt til dressingen klar og tilsæt bouillonen fra nudlerne, mens den er varm.
Spæd evt. nudlerne til med mere af den varme bouillon, hvis retten mangler væde.
Sichuan-peber kan være svært at skaffe stødt. Hel sichuan-peber stødes bedst i morter, hvor den kan blive fin og pulveriseret.
Alternativ: I stedet for pak choy kan man bruge spinat, spidskål eller kinakål.
Tahindressing
10 g hvidløg
115 g tahin
125 ml soyasauce eller tamari
25 g sukker
2 g five spice-krydderi
3 g stødt sichuan-peber - se tip
125 ml chilisauce - juster efter styrke
125 ml bouillon
Nudler og grøntsager
500 g pak choy, spidskål, spinat eller kinakål
150 g forårsløg eller porre
500 g gulerødder
4 stk lime
25 g frisk koriander
neutral olie
375 g kogte kikærter
1 kg hvedenudler
2.5 l grøntsagsbouillon
125 g ristede peanuts
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.