Daal med røde linser
Sådan gør du
Dagen før:
Udblød de tørrede linser i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.
På dagen:
Daal
Skyl linserne, og kog dem møre i rigeligt frisk vand, ca. 20 min.
Skrub gulerødder og kartofler, og skær dem i tern.
Hak løgene.
Pres eller riv hvidløgene.
Riv eller hak ingefæren.
Sautér løgene klare i olie i en gryde.
Kom gulerødder og kartofler ved, og steg i yderligere 5-7 min.
Krydr med spidskommen, koriander og karry, og steg i et par minutter mere.
Tilsæt mosede tomater og de kogte linser inklusive kogevandet.
Tilsæt laurbærblade, hvidløg og ingefær.
Spæd evt. til med vand, så det dækker.
Kog op, og lad det hele koge, til grøntsagerne er møre.
Smag til med salt, peber og chili.
Skær lime i både og chili i tynde skiver. Riv ingefæren fint. Pluk koriander let.
Serveringsforslag:
Servér daal i skåle med koriander, ingefær og frisk chili til at drysse over og et dryp limesaft. Servér evt. med fladbrød, ris, quinoa eller lign.
Tip:
Linserne behøver ikke blive udblødt til denne ret, men det forkorter kogetiden.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 750g
tørrede røde linser
- 500g
gulerødder
- 750g
kartofler
- 750g
løg
neutral olie/kokosolie til stegning
- 30g
stødt spidskommen
- 15g
stødt korianderfrø
- 32g
karry
- 1800ml
blendede dåsetomater
- 5g
laurbærblade
- 30g
hvidløg
- 125g
frisk ingefær
salt og peber
- 3g
chilipulver
Tilbehør - 2stk
lime
- 25g
frisk rød chili - alt efter styrke
- 40g
frisk koriander
- 25g
frisk ingefær