Crudité af sæsonens grønt

Sådan gør du
- Snit de valgte grønsager i fine strimler på mandolinen.
- Læg i iskoldt vand minimum 2 timer. Gerne natten over.
- Dræn og tør grønsagerne.
- Vend med olivenolie, skalotteløg, salt og peber, og server straks sammen med tarteletter eller anden cremet ret.
Ingredienser
4 kg af sæsonens grønt, fx:
grønne asparges
radiser
skorzenerødder
blomkål
gulerødder
knoldselleri
pak chou
25 g olivenolie
75 g super finthakket skalotteløg
15 g salt
5 g friskkværnet peber
Portionsstørrelse: 80 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 141 kj | |
Protein | 2,39 g | 29 E% |
Kulhydrat | 2,7 g | 45 E% |
Fedt | 1 g | 26 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.