Cremet grøntsagssuppe med bønner – toppet med grøn pesto

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Løg, hvidløg, timian og grøntsager sauteres i fedtstof som olie eller smør. Løg skal være klare.
  2. Tilsæt nu eddike og kog den væk.
  3. Tilsæt vand og bønner og lad koge til grøntsagerne er møre.
  4. Blend nu suppen helt glat med stavblender.
  5. Montér suppen med fløde og smag til med bouillon, salt og peber.

Grøn pesto

  1. Blend alle ingredienserne til en fin pesto, smag til og brug det som topping på suppen.

Variationsmuligheder

Suppen kan bruges som forret, lun frokostret eller mellemmåltid.

Udskriv opskrift

Mængde

30 portioner svarer til ca. 30 frokostportioner suppe á 80 g - i alt ca. 2,5 liter suppe og 30 portioner pesto a 20 g, i alt 600 g pesto.

Ingredienser

100 g løg i tern
2 fed hvidløg, knust
Frisk timian, plukket (eller tørret)
400 g hvide grøntsager i grove tern, fx knoldselleri, persillerod, pastinak
Fedtstof
300 g kogte hvide bønner
1,5 liter vand
0.5 dl æbleeddike
Sukker
2.5 dl fløde
Grøntsagsbouillon til tilsmagning
Salt og peber

Grøn pesto

50 g persille
150 g græskarkerner
2 dl olie
1 fed hvidløg
Salt og peber
Citronsaft

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.