Cookies med chokolade

Sådan gør du
- Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt æg og pisk igen.
- Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
- Tilsæt melblandingen og pisk forsigtigt ved lav hastighed. Pas på med ikke at overpiske her, dejen skal blot samles.
- Vend chokolade, valnødder og bønner i dejen og bland det godt i.
- Del dejen i 20 stk. á 40 g og rul dem til kugler, (70 g giver store cookies)
- Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir - med god afstand mellem dem.
- På en almindelige bageplade kan der være 10 stk. á 40 g.
- Bag cookies midt i ovnen ved 175°C (over- og undervarme) i 16 minutter. (15 min=let bløde, 16 min=almindelig, 17 min=sprøde).
Mængde
20 portioner giver 20 små ( ca. 50 g bagt vægt) eller 12 store (ca. 90 g. bagt vægt) cookies.
Ingredienser
120 g sukker
140 g farin
1 tsk vaniljesukker
140 g smør
1 æg
240 g hvedemel
1 tsk bagepulver
0.5 tsk natron
1 tsk salt
175 g mørk grofthakket chokolade
100 g hakkede valnødder
150 g kogte hakkede røde eller sorte bønner
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet til småtspisende.
Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.