Cookies med chokolade

cookies
Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse.
  2. Tilsæt æg og pisk igen.
  3. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
  4. Tilsæt melblandingen og pisk forsigtigt ved lav hastighed. Pas på med ikke at overpiske her, dejen skal blot samles.
  5. Vend chokolade, valnødder og bønner i dejen og bland det godt i.
  6. Del dejen i 20 stk. á 40 g og rul dem til kugler, (70 g giver store cookies)
  7. Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir - med god afstand mellem dem.
  8. På en almindelige bageplade kan der være 10 stk. á 40 g.
  9. Bag cookies midt i ovnen ved 175°C (over- og undervarme) i 16 minutter. (15 min=let bløde, 16 min=almindelig, 17 min=sprøde).

Variationsmuligheder

Servér evt. en kugle is imellem 2 cookies som en dessert.

Udskriv opskrift

Mængde

20 portioner giver 20 små ( ca. 50 g bagt vægt)  eller 12 store (ca. 90 g. bagt vægt) cookies.

Ingredienser

120 g sukker
140 g farin
1 tsk vaniljesukker
140 g smør
1 æg
240 g hvedemel
1 tsk bagepulver
0.5 tsk natron
1 tsk salt
175 g mørk grofthakket chokolade
100 g hakkede valnødder
150 g kogte hakkede røde eller sorte bønner

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.