Citronmousse uden husblas

Citronmousse anrettet i små glas

Sådan gør du

Dagen før

  1. Bland Maizena, sukker, citronsaft og citronskal i en gryde.
  2. Bring massen i kog under piskning og lad massen koge i ca. 8-10 minutter, så Maizenaen koger godt igennem og ikke giver en ”melet” smag til fromagen.
  3. Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen og pisk det grundigt sammen.
  4. Fjern fra varmen og hæld straks massen i en skål og sæt på køl nogle timer. Helst natten over. Det skal være helt koldt.

På dagen

  1. Bland loppefrøskaller og vand og rør det godt sammen.
  2. Lad det stå mindst 15 minutter til det er tykt.
  3. Pisk æggehviderne stive og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker, til du har en sej og luftig marengs.
  4. Pisk fløde til stift flødeskum.
  5. Rør den kolde citronmasse glat og cremet sammen med loppefrømassen og vend det i marengsen.
  6. Vend derefter flødeskum forsigtigt i.
  7. Fordel fromagen i 10 portionsskåle eller server den i en stor serveringsskål.
  8. Stil den på køl i mindst en time inden servering.
  9. Pynt evt. med flødeskum og lidt knas inden servering.
Udskriv opskrift

Ingredienser

60 g Maizena
120 g sukker
160 g citronsaft
20 g citronskal
130 g æggeblommer
5 g loppefrøskaller/HUSK
50 ml vand
170 g æggehvider
60 g ekstra sukker
300 ml fløde

Evt. til pynt

100 ml fløde pisket til skum

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 984 kj
Protein 3,935 g 7 E%
Kulhydrat 24,31 g 42 E%
Fedt 13,59 g 51 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.