Citronmåne med luftig topping

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Pisk smør og sukker hvidt i rørekedel med kagespaden.
  2. Tilsæt æg lidt ad gangen.
  3. Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen
  4. Blend bønnerne og bland godt ned i dejen.
  5. Smag til med saft og revet skal af citron.
  6. Bag ved 180°C i ca. 25-30 min. eller til den er færdig.
  7. Pisk aqua faba med flormelis, citronsaft og skal til en luftig glasur og pynt den afkølede kage med frisk citronguf.

Variationsmuligheder

Grundopskriften på denne kage er som pund til pund kage. Du kan derfor variere den med bær i stedet for citron, eller æbler og kanel, eller chokolade og nødder (ikke kakao).

Udskriv opskrift

Mængde

20 portioner bliver til to forme á ca. 400-500 g rå dej. 1 form svarer til ca. 9 stykker færdig kage á 50 g

Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
200 g æg (1 æg = 50 g)
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
200 g blendede kogte fuegobønner (husk at gemme kogevandet)
2 økologiske citroner, saft og skal
2 dl aqua faba (kogevand fra fuegobønnerne)
400 g flormelis

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.