Chili sin carne med sorte bønner, røget chili og selleridrys

Sådan gør du
- Steg pastinak, løg og gulerod i olie ved middel varme, ca. 2 minutter.
- Tilsæt hvidløg og steg 1 minut. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, soja, eddike og vand.
- Bring det hele i kog under omring, og lad det simre et par minutter.
- Tilsæt flækærter, og lad dem koge med i ca. 15 minutter.
- Tilsæt derefter quinoa og kog i yderligere 10 minutter.
- Tilsæt til sidst de hvide og de sorte kogte bønner.
- Tilsæt lidt chokolade til retten, og smag til med salt, peber, chipotle, paprika og spidskommen.
Servering
Anret chili sin carne i skåle, kom grøn selleritopping på, og spis med cremefraiche.
Ingredienser
450 g pastinak i tern 2x2 cm
450 g løg i tern 1x1 cm
450 g gulerod i tern 1x1 cm
10 g hvidløg, finthakket
1 kg tomater, hakkede fra dåse
70 g tomatpuré
25 ml soya
15 ml æbleeddike
500 ml vand
100 g gule udblødte flækærter
80 g sort quinoa
250 g kogte hvide bønner
125 g kogte sorte bønner
25 g mørk chokolade
30 g salt
3 g friskkværnet peber
4 g chipotle (røget chili)
3 g røget paprika
2 g spidskommen
Topping
400 g cremefraiche 18%
250 g bladselleri snittet fint og vendt i salt (mængde nedenfor)
2 g salt
Vegansk?
Undlad cremefraichetoping, og opskriften bliver vegansk.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 354 kj | |
Protein | 2,901 g | 14 E% |
Kulhydrat | 9,694 g | 46 E% |
Fedt | 3,318 g | 35 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.