Chili sin carne

chili sin carne

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

OBS: I denne opskrift bruges kogte bælgfrugter.

Skær pastinak, peberfrugt, gulerødder og løg i tern af samme størrelse, fx 2×2 cm.

Hak hvidløgene fint. Gem de grønne peberfrugter til senere.

Steg alle grøntsagerne – undtagen de grønne peberfrugter – i olie i en gryde, ved middel varme, indtil løgene er klare.

Tilsæt alle krydderierne, og lad dem riste med i nogle minutter.

Tilsæt de kogte sorte og hvide bønner, quinoa og tomatpuré, og lad det hele stege med i nogle minutter.

Tilsæt hakkede tomater, æblejuice og vand.

Kog retten op, og lad den simre i ca. 10 minutter.

Fisk de hele stjerneanis op af gryden.

Smag til med instant kaffepulver, chokolade samt salt og peber.

Vend de kogte flækærter og de grønne peberfrugter i gryden lige inden servering, og lad dem koge med ved svag varme i få minutter.

Serveringsforslag:
Servér chili sin carne i skåle med 1 stor spsk. cremefraiche på hver portion og et drys friske koriander. Servér gerne salat og brød til.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 250g

    pastinak

  • 325g

    rød peberfrugt

  • 500g

    gulerødder

  • 15g

    hvidløg

  • 450g

    løg

  • olivenolie til stegning

  • 5g

    røget paprika

  • 6g

    sød paprika

  • 6g

    stødt koriander

  • 4g

    stødt chili

  • 4g

    tørret timian

  • 3g

    stødt kanel

  • 3g

    stødt kardemomme

  • 3stk

    stjerneanis

  • 500g

    kogte sorte bønner

  • 1000g

    kogte hvide bønner

  • 150g

    sort, rød eller hvid quinoa

  • 300g

    tomatpure, koncentreret

  • 1000g

    hakkede tomater fra dåse

  • 125ml

    æblejuice

  • 750ml

    vand

  • 3g

    instant kaffepulver

  • 50g

    mørk chokolade 70%

  • 400g

    kogte gule flækærter

  • 650g

    grønne peberfrugter

  • salt og peber

  • 200ml

    creme fraiche

  • 40g

    frisk koriander

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

I samme kategori