Chili sin carne

chili sin carne
Foto: Chris Tonnesen, fotograf

Sådan gør du

OBS: I denne opskrift bruges kogte bælgfrugter.

  1. Skær pastinak, peberfrugt, gulerødder og løg i tern af samme størrelse, fx 2x2 cm.
  2. Hak hvidløgene fint. Gem de grønne peberfrugter til senere.
  3. Steg alle grøntsagerne – undtagen de grønne peberfrugter – i olie i en gryde, ved middel varme, indtil løgene er klare.
  4. Tilsæt alle krydderierne, og lad dem riste med i nogle minutter.
  5. Tilsæt de kogte sorte og hvide bønner, quinoa og tomatpuré, og lad det hele stege med i nogle minutter.
  6. Tilsæt hakkede tomater, æblejuice og vand.
  7. Kog retten op, og lad den simre i ca. 10 minutter.
  8. Fisk de hele stjerneanis op af gryden.
  9. Smag til med instant kaffepulver, chokolade samt salt og peber.
  10. Vend de kogte flækærter og de grønne peberfrugter i gryden lige inden servering, og lad dem koge med ved svag varme i få minutter.

Serveringsforslag

Servér chili sin carne i skåle med 1 stor spsk. cremefraiche på hver portion og et drys friske koriander. Servér gerne salat og brød til.

Udskriv opskrift

Ingredienser

250 g pastinak
325 g rød peberfrugt
500 g gulerødder
15 g hvidløg
450 g løg
olivenolie til stegning
5 g røget paprika
6 g sød paprika
6 g stødt koriander
4 g stødt chili
4 g tørret timian
3 g stødt kanel
3 g stødt kardemomme
3 stk stjerneanis
500 g kogte sorte bønner
1 kg kogte hvide bønner
150 g sort, rød eller hvid quinoa
300 g tomatpure, koncentreret
1 kg hakkede tomater fra dåse
125 ml æblejuice
750 ml vand
3 g instant kaffepulver
50 g mørk chokolade 70%
400 g kogte gule flækærter
650 g grønne peberfrugter
salt og peber
200 ml creme fraiche
40 g frisk koriander

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.

I samme kategori