Cassoulet med smørstegte portobellosvampe og koriandercreme
Sådan gør du
Varm olien i en tykbundet gryde.
Rist løg, gulerødder og bladselleri i olien, til grønsagerne er let møre ca. 10 minutter.
Tilsæt vand og eddike, og lad retten koge ca. 5 minutter, til vandet er fordampet.
Blend peberfrugt, hvidløg, tomatpure og røget paprika til en ensartet masse.
Tilsæt peberfrugtmassen til retten.
Tilsæt grønsagsfond, bønner, laurbær, timian og krydderier.
Bring gryden i kog.
Skru ned for temperaturen, og lad retten småsimre, til bønnerne er møre og har suget det meste af suppen. Ca 2,5 timer. Retten skal være som en ragout – IKKE en suppe.
Steg svampene brune i brunet smør.
Krydr svampene med røget salt, røget paprika og friskkværnet peber.
Tilsæt svampene til bønnerne.
Tilsæt hakket persille, og tilsmag retten med salt og peber.
Server retten med koriandercreme.
Koriandercreme
Kom cremefraiche, koriander, salt og peber i en blender eller food processor.
Blend, til korianderen er fint hakket.
Portionering
Portioner 300g pr person
Koriandercreme 50g pr person
Ingredients for10portionsportionportions:
- 80g
olivenolie
- 400g
løg, hakket 1,5x1,5 cm
- 500g
gulerødder i tern 3x3 cm
- 300g
bladselleru i skiver 1,5 cm
- 200ml
vand
- 100ml
æbleeddike
- 400g
rød pebefrugt delt i kvarte
- 20g
hvidløg
- 40g
tomatpuré
- 5g
røget paprika
- 2000ml
grøntsagsfond
- 800g
hvide bønenr, udblødte
- 1g
lauerbærstøv
- 15g
timian, hakket
- 10g
salt
- 6g
friskkværnet peber
- 1000g
portobello svampe
delt i 8-10 stk/5x5 cm
- 100g
brunet smør
- 6g
røget paprika
- 2g
røget salt CONDI
- 20g
persille, hakket
Koriandercreme - 120g
cremefraiche 18%
- 100g
cremefraiche 38%
- 20g
frisk koriander
- 3g
salt
- 1g
friskkværnet peber
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 302 kj | |
Protein | 1,8 g | 10 E% |
Kulhydrat | 6,279 g | 35 E% |
Fedt | 4,074 g | 50 E% |
* E% = Energiprocentfordeling