Cassoulet med smørstegte portobellosvampe og koriandercreme

Sådan gør du
- Varm olien i en tykbundet gryde.
- Rist løg, gulerødder og bladselleri i olien, til grønsagerne er let møre ca. 10 minutter.
- Tilsæt vand og eddike, og lad retten koge ca. 5 minutter, til vandet er fordampet.
- Blend peberfrugt, hvidløg, tomatpure og røget paprika til en ensartet masse.
- Tilsæt peberfrugtmassen til retten.
- Tilsæt grønsagsfond, bønner, laurbær, timian og krydderier.
- Bring gryden i kog.
- Skru ned for temperaturen, og lad retten småsimre, til bønnerne er møre og har suget det meste af suppen. Ca 2,5 timer. Retten skal være som en ragout - IKKE en suppe.
- Steg svampene brune i brunet smør.
- Krydr svampene med røget salt, røget paprika og friskkværnet peber.
- Tilsæt svampene til bønnerne.
- Tilsæt hakket persille, og tilsmag retten med salt og peber.
- Server retten med koriandercreme.
Koriandercreme
- Kom cremefraiche, koriander, salt og peber i en blender eller food processor.
- Blend, til korianderen er fint hakket.
Portionering
- Portioner 300g pr person
- Koriandercreme 50g pr person
Cassoulet
80 g olivenolie
400 g løg, hakket 1,5x1,5 cm
500 g gulerødder i tern 3x3 cm
300 g bladselleri i skiver 1,5 cm
200 ml vand
100 ml æbleeddike
400 g rød peberfrugt delt i kvarte
20 g hvidløg
40 g tomatpuré
5 g røget paprika
2 l grøntsagsfond
800 g hvide bønner, udblødte
1 g laurbærstøv
15 g timian, hakket
10 g salt
6 g friskkværnet peber
1 kg portobello svampe delt i 8-10 stk/5x5 cm
100 g brunet smør
6 g røget paprika
2 g røget salt
20 g persille, hakket
Koriandercreme
120 g cremefraiche 18%
100 g cremefraiche 38%
20 g frisk koriander
3 g salt
1 g friskkværnet peber
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 302 kj | |
Protein | 1,8 g | 10 E% |
Kulhydrat | 6,279 g | 35 E% |
Fedt | 4,074 g | 50 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.