Cæsarsalat
Sådan gør du
Salat
Pluk brødet i mindre stykker.
Vend det med lidt olie, og bred dem ud på bageplader.
Bag brødet gyldent og sprødt ca. 10 min. ved 160° C.
Del salaten i blade. Bryd eller skær de største blade i mindre stykker.
Skær eller knæk tørre ender af aspargesene (skær ikke mere af end nødvendigt).
Snit aspargesene i tynde skiver på skrå.
Snit ramsløg i strimler eller forårsløg i tynde skiver på skrå.
Dressing
Riv parmesanen fint.
Kom parmesan, æg, sennep, citronsaft, salt, sort peber og olivenolie i et højt glas.
Stik stavblenderen helt ned i bunden af glasset.
Blend mens du langsomt hæver stavblenderen, så æggene emulgerer med de øvrige ingredienser til en cremet dressing fra bunden og opad.
Smag evt. til med mere salt, peber, sennep og citronsaft.
Servering: Anret salat og asparges på et fad, og dryp dressing over. Top med ramsløg og sprøde brødcroutoner. Riv parmesanene udover.
Alternativ: I stedet for asparges kan man bruge radiser, agurker, jordskokker eller gulerødder.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Salat
- 750g
daggammelt brød
- både lyst og groft kan bruges
olivenolie
- 1000g
romainesalat
- 500g
grønne asparges
- 50g
ramsløg eller det dobbelte forårsløg
- 200g
parmesan
Dressing - 100g
parmesan
- 3stk
æg
- 45g
sennep
- 50ml
citronsaft
friskkværnet sort peber
- 375ml
olivenolie