Cæsarsalat

Cæsarsalat

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Salat

Pluk brødet i mindre stykker.

Vend det med lidt olie, og bred dem ud på bageplader.

Bag brødet gyldent og sprødt ca. 10 min. ved 160° C.

Del salaten i blade. Bryd eller skær de største blade i mindre stykker.

Skær eller knæk tørre ender af aspargesene (skær ikke mere af end nødvendigt).

Snit aspargesene i tynde skiver på skrå.

Snit ramsløg i strimler eller forårsløg i tynde skiver på skrå.

Dressing

Riv parmesanen fint.

Kom parmesan, æg, sennep, citronsaft, salt, sort peber og olivenolie i et højt glas.

Stik stavblenderen helt ned i bunden af glasset.

Blend mens du langsomt hæver stavblenderen, så æggene emulgerer med de øvrige ingredienser til en cremet dressing fra bunden og opad.

Smag evt. til med mere salt, peber, sennep og citronsaft.

Servering: Anret salat og asparges på et fad, og dryp dressing over. Top med ramsløg og sprøde brødcroutoner. Riv parmesanene udover.

Alternativ: I stedet for asparges kan man bruge radiser, agurker, jordskokker eller gulerødder.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Salat
  • 750g

    daggammelt brød

  • - både lyst og groft kan bruges

  • olivenolie

  • 1000g

    romainesalat

  • 500g

    grønne asparges

  • 50g

    ramsløg eller det dobbelte forårsløg

  • 200g

    parmesan

  • Dressing
  • 100g

    parmesan

  • 3stk

    æg

  • 45g

    sennep

  • 50ml

    citronsaft

  • friskkværnet sort peber

  • 375ml

    olivenolie

Egnet til forår

FORÅR

I samme kategori