Cæsarsalat

Sådan gør du
Salat
- Pluk brødet i mindre stykker.
- Vend det med lidt olie, og bred dem ud på bageplader.
- Bag brødet gyldent og sprødt ca. 10 min. ved 160° C.
- Del salaten i blade. Bryd eller skær de største blade i mindre stykker.
- Skær eller knæk tørre ender af aspargesene (skær ikke mere af end nødvendigt).
- Snit aspargesene i tynde skiver på skrå.
- Snit ramsløg i strimler eller forårsløg i tynde skiver på skrå.
Dressing
- Riv parmesanen fint.
- Kom parmesan, æg, sennep, citronsaft, salt, sort peber og olivenolie i et højt glas.
- Stik stavblenderen helt ned i bunden af glasset.
- Blend mens du langsomt hæver stavblenderen, så æggene emulgerer med de øvrige ingredienser til en cremet dressing fra bunden og opad.
- Smag evt. til med mere salt, peber, sennep og citronsaft.
Servering
Anret salat og asparges på et fad, og dryp dressing over. Top med ramsløg og sprøde brødcroutoner. Riv parmesanene udover.
Alternativ
I stedet for asparges kan man bruge radiser, agurker, jordskokker eller gulerødder.
Salat
750 g daggammelt brød - både lyst og groft kan bruges
olivenolie
1 kg romainesalat
500 g grønne asparges
50 g ramsløg eller det dobbelte forårsløg
200 g parmesan
Dressing
100 g parmesan
3 stk æg
45 g sennep
50 ml citronsaft
friskkværnet sort peber
375 ml olivenolie
Målgruppe
Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.