Butternut-æblechutney med grov sennep

Sådan gør du

Kom løg, hvidløg, æbletern, græskar, ingefær og citron i en gryde sammen med rosiner, æbleeddike og sukker.

Kog det ved svag varme, til det har fået en tyk konsistens.

Smag chutneyen til med chili, og kog yderligere igennem i et par minutter.

Tilsæt til sidst sennep og evt mere sukker efter smag, og afkøl chutneyen.

Server som dressing til varme retter, eller smurt på ristet brød til en suppe.

Køkkennote: Opbevar chutneyen på glas på køl. Skold et sylteglas, og fyld chutneyen i og sæt det på køl, så holder den sig i minimum 6 måneder. Lad gerne chutneyen stå på køl i en uge eller mere før brug, så har smagene mulighed for at udvikle sig.

Portionsstørrelse: 30 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 200g

    løg i tern 1x1 cm

  • 10g

    hvidløg, finthakket

  • 600g

    æbler i tern 1x1 cm

  • 600g

    butternutsquash eller græskar

  • i tern 1x1 cm

  • 60g

    ingefær, revet

  • 50g

    hakket, fermenteret citron

  • 60g

    rosiner

  • 30ml

    æbleeddike

  • 200g

    sukker

  • 50g

    frisk grøn chili

  • 25g

    grov sennep

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 393 kj
Protein 0,76 g 3 E%
Kulhydrat 21,3 g 94 E%
Fedt 0,21 g 2 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med