Butternut-æblechutney med grov sennep

Sådan gør du
- Kom løg, hvidløg, æbletern, græskar, ingefær og citron i en gryde sammen med rosiner, æbleeddike og sukker.
- Kog det ved svag varme, til det har fået en tyk konsistens.
- Smag chutneyen til med chili, og kog yderligere igennem i et par minutter.
- Tilsæt til sidst sennep og evt mere sukker efter smag, og afkøl chutneyen.
- Server som dressing til varme retter, eller smurt på ristet brød til en suppe.
Køkkennote
Opbevar chutneyen på glas på køl. Skold et sylteglas, og fyld chutneyen i og sæt det på køl, så holder den sig i minimum 6 måneder. Lad gerne chutneyen stå på køl i en uge eller mere før brug, så har smagene mulighed for at udvikle sig.
Ingredienser
200 g løg i tern 1x1 cm
10 g hvidløg, finthakket
600 g æbler i tern 1x1 cm
600 g butternutsquash eller græskar i tern 1x1 cm
60 g ingefær, revet
50 g hakket, fermenteret citron
60 g rosiner
30 ml æbleeddike
200 g sukker
50 g frisk grøn chili
25 g grov sennep
Portionsstørrelse: 30 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 393 kj | |
Protein | 0,76 g | 3 E% |
Kulhydrat | 21,3 g | 94 E% |
Fedt | 0,21 g | 2 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.