Butternut-æblechutney med grov sennep

butternutsquash

Sådan gør du

  1. Kom løg, hvidløg, æbletern, græskar, ingefær og citron i en gryde sammen med rosiner, æbleeddike og sukker.
  2. Kog det ved svag varme, til det har fået en tyk konsistens.
  3. Smag chutneyen til med chili, og kog yderligere igennem i et par minutter.
  4. Tilsæt til sidst sennep og evt mere sukker efter smag, og afkøl chutneyen.
  5. Server som dressing til varme retter, eller smurt på ristet brød til en suppe.

Køkkennote

Opbevar chutneyen på glas på køl. Skold et sylteglas, og fyld chutneyen i og sæt det på køl, så holder den sig i minimum 6 måneder. Lad gerne chutneyen stå på køl i en uge eller mere før brug, så har smagene mulighed for at udvikle sig.

Gem årstidens guld på glas og i krukke

Chutney og andet sylt er sådan, vi gemmer årstidens frugt og grønt.

Lav chutney af æbler, græskar, blommer eller andet. Det lyder supergodt på menuen, når noget er hjemmelavet og vores gæster ved at vi har gjort os umage.

Udskriv opskrift

Ingredienser

200 g løg i tern 1x1 cm
10 g hvidløg, finthakket
600 g æbler i tern 1x1 cm
600 g butternutsquash eller græskar i tern 1x1 cm
60 g ingefær, revet
50 g hakket, fermenteret citron
60 g rosiner
30 ml æbleeddike
200 g sukker
50 g frisk grøn chili
25 g grov sennep

Portionsstørrelse: 30 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 393 kj
Protein 0,76 g 3 E%
Kulhydrat 21,3 g 94 E%
Fedt 0,21 g 2 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.