Butternut-æblechutney med grov sennep
Sådan gør du
Kom løg, hvidløg, æbletern, græskar, ingefær og citron i en gryde sammen med rosiner, æbleeddike og sukker.
Kog det ved svag varme, til det har fået en tyk konsistens.
Smag chutneyen til med chili, og kog yderligere igennem i et par minutter.
Tilsæt til sidst sennep og evt mere sukker efter smag, og afkøl chutneyen.
Server som dressing til varme retter, eller smurt på ristet brød til en suppe.
Køkkennote: Opbevar chutneyen på glas på køl. Skold et sylteglas, og fyld chutneyen i og sæt det på køl, så holder den sig i minimum 6 måneder. Lad gerne chutneyen stå på køl i en uge eller mere før brug, så har smagene mulighed for at udvikle sig.
Portionsstørrelse: 30 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 200g
løg i tern 1x1 cm
- 10g
hvidløg, finthakket
- 600g
æbler i tern 1x1 cm
- 600g
butternutsquash eller græskar
i tern 1x1 cm
- 60g
ingefær, revet
- 50g
hakket, fermenteret citron
- 60g
rosiner
- 30ml
æbleeddike
- 200g
sukker
- 50g
frisk grøn chili
- 25g
grov sennep
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 393 kj | |
Protein | 0,76 g | 3 E% |
Kulhydrat | 21,3 g | 94 E% |
Fedt | 0,21 g | 2 E% |
* E% = Energiprocentfordeling