Brun sovs med bælgfrugter

Sådan gør du
- Sauter snittet løg, kogte hvide bønner og timian i fedtstof, til løgene er klare.
- Tilsæt bouillon og vand, og lad det koge igennem.
- Blend sovsen med en stavblender, og jævn med majsstivelse rørt op i vandet.
- Monter med fløde og smag til med æbleeddike og sukker, salt og peber.
- Tilpas farven med kulør.
Mængde
"30 portioner" bliver til ca. 2,5 liter sovs, hvilket svarer til ca. 35 portioner sovs á 70 g
Ingredienser
300 g løg i skiver
500 g kogte, hvide bønner
5 g frisk plukket timian – eller 5 g tørret
20 g fedtstof
40 g bouillon
1.5 liter vand
55 g majsstivelse
1 dl vand til jævning
3 dl piskefløde
Salt og peber
20 g æbleeddike
30 g sukker
Salt og peber
Kulør
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet til småtspisende.
Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.