Brun sovs med bælgfrugter

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Sauter snittet løg, kogte hvide bønner og timian i fedtstof, til løgene er klare.
  2. Tilsæt bouillon og vand, og lad det koge igennem.
  3. Blend sovsen med en stavblender, og jævn med majsstivelse rørt op i vandet.
  4. Monter med fløde og smag til med æbleeddike og sukker, salt og peber.
  5. Tilpas farven med kulør.

Variationsmuligheder

Uden kulør kan saucen bruges som lys grundsovs.

Udskriv opskrift

Mængde

"30 portioner" bliver til ca. 2,5 liter sovs, hvilket svarer til ca. 35 portioner sovs á 70 g

Ingredienser

300 g løg i skiver
500 g kogte, hvide bønner
5 g frisk plukket timian – eller 5 g tørret
20 g fedtstof
40 g bouillon
1.5 liter vand
55 g majsstivelse
1 dl vand til jævning
3 dl piskefløde
Salt og peber
20 g æbleeddike
30 g sukker
Salt og peber
Kulør

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.