Brioche / potato rolls

Billede af brioche-boller på en rist

Sådan gør du

  1. Bland vand, æg, fløde og gær i en rørekedel.
  2. Under omrøring tilsæt manitobamel.
  3. Tilsæt sukker, salt og kartoffelmos.
  4. Rør 2 minutter ved lav hastighed.
  5. Tilsæt smør i mindre klumper, mens dejen ælter ved lav hastighed.
  6. Kør til sidst dejen ved høj hastighed i ca. 10 minutter til den slippe skålen.
  7. Lad dejen hæve ca. 30 minutter til dobbelt størrelse
  8. Rul brede, flade boller af 75g og stil på smurt bageplade eller bagepapir.
  9. Lad hæve ca. 20 minutter.
  10. Pensl eller spray bollerne med smørelsen af æggeblommer og vand.
  11. Bag bollerne 8 minutter ved 200 grader.
Udskriv opskrift

Ingredienser

60 g vand
60 g hele æg
150 g fløde
20 g gær
450 g Manitobamel
20 g sukker
11 g salt
120 g kartoffelmos-rest
60 g smør

Smørrelse

10 g æggeblomme
2 g vand

Der bliver ca. 20 boller i en portion til 10

Passer til: Selleribøf.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1367 kj
Protein 5,913 g 7 E%
Kulhydrat 35,46 g 44 E%
Fedt 17,55 g 47 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.