Brioche / potato rolls

Sådan gør du
- Bland vand, æg, fløde og gær i en rørekedel.
- Under omrøring tilsæt manitobamel.
- Tilsæt sukker, salt og kartoffelmos.
- Rør 2 minutter ved lav hastighed.
- Tilsæt smør i mindre klumper, mens dejen ælter ved lav hastighed.
- Kør til sidst dejen ved høj hastighed i ca. 10 minutter til den slippe skålen.
- Lad dejen hæve ca. 30 minutter til dobbelt størrelse
- Rul brede, flade boller af 75g og stil på smurt bageplade eller bagepapir.
- Lad hæve ca. 20 minutter.
- Pensl eller spray bollerne med smørelsen af æggeblommer og vand.
- Bag bollerne 8 minutter ved 200 grader.
Ingredienser
60 g vand
60 g hele æg
150 g fløde
20 g gær
450 g Manitobamel
20 g sukker
11 g salt
120 g kartoffelmos-rest
60 g smør
Smørrelse
10 g æggeblomme
2 g vand
Der bliver ca. 20 boller i en portion til 10
Passer til: Selleribøf.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1367 kj | |
Protein | 5,913 g | 7 E% |
Kulhydrat | 35,46 g | 44 E% |
Fedt | 17,55 g | 47 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.