Brandade – Hvid fiskesalat

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Befri fisken for ben.
  2. Læg den på bageplade, dryp med olie og drys med salt.
  3. Bag i ovnen ved 220°C i 5 minutter og køl ned.
  4. Kog kartofler/rodfrugter møre i vand uden salt.
  5. Slå kartoflerne i stykker med et piskeris sammen med de kogte fuegobønner.
  6. Monter med creme fraiche og mayonnaise.
  7. Bræk fisken i mindre stykker, og vend den i mosen.
  8. Smag til med saft og skal af citron, dild, kapers, salt og peber.

Tip:

Brug gerne rester af grønt, fisk og mælkeprodukter.

Kartofler kan suppleres eller erstattes helt med hvide rødder.

Kan tilsmages med flere friske urter.

Variationsmuligheder

Dressingen/cremen kan laves for sig selv, og bruges som en dressing eller kold sovs til fx fisk.

Du kan også lave dressingen til remoulade med finthakkede pickles eller blande flere urter i, og lave den til en urtesalat med hakkede, syltede agurker i.

Udskriv opskrift

Mængde

"40 portioner" bliver til ca. 1,5 kg fiskesalat, hvilket  svarer til ca. 37 portioner á 40 g

Ingredienser

1000 g hvid fisk i filet UDEN BEN!
Olie
salt
700 g skrællede kartoffel og/eller hvide rodfrugter
400 g kogte fuegobønner
300 g creme fraiche 38 eller 18
300 g mayonnaise
1 stk citron – saft og revet skal
50 g skåret dild
80 g hakkede kapers
Salt og sort peber

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.