Boghvede-rug crackers

kiks
Foto: Arlapro

Sådan gør du

  1. Bland sesam, chiafrø, hampefrø, græskarkerner i en skål, og overhæld med vand.
  2. Lad det trække ca. 30 minutter.
  3. Tilsæt olie, boghvede, rugmel, rismel, soya, bagepulver og salt.
  4. Rør det hele grundigt til en fast, smørbar masse.
  5. Udrul ca. 225 g dej i et meget tyndt lag mellem 2 stykker bagepapir på en bageplade.
  6. Fjern det øverste bagepapir, og drys evt. med lidt mere salt og krydderurter, der passer til din ret.
  7. Sæt bagepladen i en ovn ved 170º, og bag i ca. 20 minutter, til chipsene er helt sprøde.
  8. Knæk dem i passende stykker, og server som snack eller tilbehør til suppe.

Den vigtige sprødhed og variation

Crackers, kiks, knækbrød eller hvad, vi kalder dem, er et godt element til de fleste måltider og bidrager med sprødhed og masser af gode kerner, fibre og smage afhængigt af, hvad der tilsættes til opskriften.

Tilsæt smage og krydderier, der passer til den pågældende ret, og jeres gæster vil opleve variation og faglighed.

Udskriv opskrift

Ingredienser

60 g sort sesam
60 g lys sesam
35 g chiafrø
60 g hampefrø
100 g græskarkerner
1.3 kg vand
50 g neutral olie
150 g boghvedegryn
300 g rugmel
350 g groft rismel
100 g soya
5 g bagepulver
5 g salt

Portionsstørrelse:  25 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1887 kj
Protein 14,1 g 13 E%
Kulhydrat 45,8 g 45 E%
Fedt 21,9 g 43 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.