Boghvede-rug crackers

Sådan gør du
- Bland sesam, chiafrø, hampefrø, græskarkerner i en skål, og overhæld med vand.
- Lad det trække ca. 30 minutter.
- Tilsæt olie, boghvede, rugmel, rismel, soya, bagepulver og salt.
- Rør det hele grundigt til en fast, smørbar masse.
- Udrul ca. 225 g dej i et meget tyndt lag mellem 2 stykker bagepapir på en bageplade.
- Fjern det øverste bagepapir, og drys evt. med lidt mere salt og krydderurter, der passer til din ret.
- Sæt bagepladen i en ovn ved 170º, og bag i ca. 20 minutter, til chipsene er helt sprøde.
- Knæk dem i passende stykker, og server som snack eller tilbehør til suppe.
Ingredienser
60 g sort sesam
60 g lys sesam
35 g chiafrø
60 g hampefrø
100 g græskarkerner
1.3 kg vand
50 g neutral olie
150 g boghvedegryn
300 g rugmel
350 g groft rismel
100 g soya
5 g bagepulver
5 g salt
Portionsstørrelse: 25 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1887 kj | |
Protein | 14,1 g | 13 E% |
Kulhydrat | 45,8 g | 45 E% |
Fedt | 21,9 g | 43 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.