Bønnenutella

Sådan gør du
- Rist hasselnødderne på en tør pande, til de begynder at dufte.
- Blend de ristede nødder med de kogte fuegobønner, dadler, sukker, kakaopulver, vegansk fløde, vaniljesukker, salt og appelsinskal og saft.
- Smag til og juster med sødme.
- Hæld på glas og opbevar i køleskabet.
Mængde
50 portioner giver ca. 1,25 kg bønnenutella, hvilket svarer til 50 portioner a 25 g.
Ingredienser
150 g hasselnødder
500 g kogte fuegobønner
80 g dadler
130 g sukker (eller til det smager godt)
3 spsk. kakaopulver
3.5 dl vegansk fløde 24%
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. fint salt
2 økologisk appelsin, fint revet skal og et skvæt saft
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet til småtspisende.
Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.