Bønnenutella

Foto: Deborah Ryan

Sådan gør du

  1. Rist hasselnødderne på en tør pande, til de begynder at dufte.
  2. Blend de ristede nødder med de kogte fuegobønner, dadler, sukker, kakaopulver, vegansk fløde, vaniljesukker, salt og appelsinskal og saft.
  3. Smag til og juster med sødme.
  4. Hæld på glas og opbevar i køleskabet.
Udskriv opskrift

Mængde

50 portioner giver ca. 1,25 kg bønnenutella, hvilket svarer til 50 portioner a 25 g.

Ingredienser

150 g hasselnødder
500 g kogte fuegobønner
80 g dadler
130 g sukker (eller til det smager godt)
3 spsk. kakaopulver
3.5 dl vegansk fløde 24%
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. fint salt
2 økologisk appelsin, fint revet skal og et skvæt saft

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet til småtspisende.

Opskriften er en del af projekt Planterig forplejning til ældre og patienter.