Bønnebrownie

Sådan gør du
- Kom mandler i en foodprocessor og blend det fint, uden det bliver til mel.
- Tilsæt æg, smeltet smør, dadler, bønner, kakaopulver, salt og kaffe.
- Blend til dejen er helt ensartet.
- Hak mørk chokolade og rør det dejen.
- Kom bagepapir i en bageform. Kagen skal ikke blive særlig høj.
- Bag kagen 20-25 minutter ved 180 grader
- Afkøl kagen og skær den ud i små konfektstykker.
- Pynt evt. med valnødder, flødeostcreme, chokoladecreme el.lign., men kagen smager godt, bare som den er og bliver kun bedre af at stå et par dage.
Ingredienser
100 g mandler
180 g æg
50 g smør smeltet eller kokosfedt
200 g dadler uden sten
240 g kogte sorte bønner
30 g kakaopulver
1 g salt
50 ml stærk kaffe
100 g mørk chokolade
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1466 kj | |
Protein | 12,1 g | 14 E% |
Kulhydrat | 34,62 g | 40 E% |
Fedt | 16,64 g | 42 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.