Bønnebrownie
Sådan gør du
Kom mandler i en foodprocessor og blend det fint, uden det bliver til mel.
Tilsæt æg, smeltet smør, dadler, bønner, kakaopulver, salt og kaffe.
Blend til dejen er helt ensartet.
Hak mørk chokolade og rør det dejen.
Kom bagepapir i en bageform. Kagen skal ikke blive særlig høj.
Bag kagen 20-25 minutter ved 180 grader
Afkøl kagen og skær den ud i små konfektstykker.
Pynt evt. med valnødder, flødeostcreme, chokoladecreme el.lign., men kagen smager godt, bare som den er og bliver kun bedre af at stå et par dage.
Ingredients for20portionsportionportions:
- Der bliver 40 konfektstykker
- 100g
mandler
- 180g
æg
- 50g
smør smeltet eller kokosfedt
- 200g
dadler uden sten
- 240g
kogte sorte bønner
- 30g
kakaopulver
- 1g
salt
- 50ml
stærk kaffe
- 100g
mørk chokolade
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1466 kj | |
Protein | 12,1 g | 14 E% |
Kulhydrat | 34,62 g | 40 E% |
Fedt | 16,64 g | 42 E% |
* E% = Energiprocentfordeling