Blomkålsspread med syltet blomkål og rysteribs

Blomkål

Sådan gør du

Blomkålsspread

  1. Opvarm en gryde med olie til fritering.
  2. Steg blomkålsbuketterne brune og møre i olien.
  3. Læg blomkålsbuketterne på fedtsugende papir, og drys med salt og peber.
  4. Læg buketterne i gastrobakker, og mos dem i grove stykker med et piskeris.
  5. Vend blomkålen med hakkede kapers, estragon og mayonnaise.
  6. Smag til med salt og peber og evt mere estragon.

Syltet blomkål

  1. Kog sukker og eddike op med stjerneanis.
  2. Hæld den varme lage over blomkålen.
  3. Lad afkøle til næste dag.

Rysteribs

3 dage før

  1. Fordel ribs i en gastrobakke (max 2,5 kg pr bakke).
  2. Drys med sukker.
  3. Tildæk med film og opbevar på køl.

2 dage før

  1. Vend grundigt i ribsene, og stil tilbage på køl.

1 dag før

  1. Bag ribs og sukker ved 120 grader i 30 minutter.
  2. Tjek minimumtemperatur er 75 grader.
  3. Afkøl og opbevar på køl. Der bliver ca. 2 kg.

Portionering

½ skive rugbrød, blomkålssalat (30 g), syltet blomkål (10 g) og rysteribs (5 g)

Udskriv opskrift

Blomkålsspread

400 g blomkål i buketter (halv vægt, når de er stegt)
neutral olie til fritering
50 g kapers, hakket
10 g estragon, hakket
150 g mayonnaise

Syltet blomkål

500 g sukker
500 g lagereddike, hvid
2 stk stjerneanis
1 kg blomkål i tynde skiver på mandolin (egetræ-form)

Rysteribs

2.5 kg ribs, frost
1 kg sukker

Vegansk?

Brug kikærtemayo, så bliver opskriften vegansk.

Næringsindhold i Blomkålsspread

Pr. 100 g E%*
Energi 967 kj
Protein 2,274 g 4 E%
Kulhydrat 4,198 g 7 E%
Fedt 23,01 g 88 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i syltet blomkål

Pr. 100 g E%*
Energi 519 kj
Protein 1,099 g 4 E%
Kulhydrat 28,45 g 93 E%
Fedt 0,2 g 1 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.