Blomkålsgratin med gratineret ost og sprød lys krumme
Sådan gør du
Steg porren blank i olie, og tilsæt spidskålen.
Steg grønsagerne, til de er knapt møre, og tilsæt blomkål de sidste 3 minutter, så også kålen bliver varm, men ikke mør. Smag til med salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel, muskatnød og salt. Bag det hele grundigt sammen.
Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning, kog saucen godt igennem og smag til med salt og peber.
Havgus-ost køres på robotten til revet ost.
Sluk for gryden, og PISK GRUNDIGT æg og de 2 oste i massen (max hastighed).
Vend til sidst grønsagerne i dejen, og udportioner i kantiner. (10 portioner i en hel gastro, så der bliver mere sprød overflade)
Bland olien sammen med salt, brød og timian.
Drys brødet ovenpå grønsagsmassen.
Bag ca. 35-45 min. ved 175 grader, til overfladen er gylden og sprød, og blomkålen mør.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Fyld
- 250g
porre i skiver 1 cm
- 20g
olie
- 1700g
blomkål i buketter
diameter 5 cm og stok i 1x1 cm
- 200g
spidskål snittet i 0,5 cm strimler
- 8g
salt
- 3g
friskkværnet peber
Æggeblanding - 200g
smør
- 200g
mel
- 5g
muskatnød, revet
- 8g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 900ml
sødmælk
- 450g
æg, pisket sammen
- 160g
mozzarella, revet
- 80g
havgus 8 mdr., revet
Brødtopping - 20g
olivenolie
- 4g
salt
- 400g
lyst brød, revet
- 10g
timian, hakket
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 604 kj | |
Protein | 5,327 g | 15 E% |
Kulhydrat | 12,6 g | 35 E% |
Fedt | 7,742 g | 47 E% |
* E% = Energiprocentfordeling