Blomkålscouscous med nødder, bønner og grønkål

Sådan gør du
- Del blomkål i mindre stykker, og riv/ kør på foodprocesser, til blomkålen ligner couscous.
- Hak eller blend grønkål fint til samme konsistens som blomkålen.
- Granulér de hvide bønner på foodprocessor med plukket estragon.
- Blend citron, olivenolie, salt og peber til en marinade.
- Bland blomkål, grønkål, bønner, parmesan og nødder sammen, og vend med dressingen.
- Smag til med evt. mere citron, salt og friskkværnet peber.
Ingredienser
3.2 kg blomkål med blade og stokke
1.2 kg grønkål, hakket fint
Bønnegranulat
750 g kogte, hvide bønner
100 g plukket, frisk estragon
100 g saltet citron
150 g olivenolie
12 g salt
5 g friskkværnet peber
300 g revet/blendet parmesan
200 g hasselnødder, ristet og hakket
Portionsstørrelse: 120 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 457 kj | |
Protein | 5,85 g | 22 E% |
Kulhydrat | 5,75 g | 26 E% |
Fedt | 6,17 g | 50 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.