Blomkålscouscous med nødder, bønner og grønkål

Blomkål

Sådan gør du

  1. Del blomkål i mindre stykker, og riv/ kør på foodprocesser, til blomkålen ligner couscous.
  2. Hak eller blend grønkål fint til samme konsistens som blomkålen.
  3. Granulér de hvide bønner på foodprocessor med plukket estragon.
  4. Blend citron, olivenolie, salt og peber til en marinade.
  5. Bland blomkål, grønkål, bønner, parmesan og nødder sammen, og vend med dressingen.
  6. Smag til med evt. mere citron, salt og friskkværnet peber.

Brug også stok og blade

Blomkålsblade og –stok smager også skønt af kål. Så i denne salat, hvor alle ingredienser får samme størrelse og udtryk, som i en almindelig couscous, så får man god valuta for pengene ved at bruge hele kålen.

Gør det samme, hvis salaten laves af broccoli, spidskål eller romanesco-broccoli.

Udskriv opskrift

Ingredienser

3.2 kg blomkål med blade og stokke
1.2 kg grønkål, hakket fint

Bønnegranulat

750 g kogte, hvide bønner
100 g plukket, frisk estragon
100 g saltet citron
150 g olivenolie
12 g salt
5 g friskkværnet peber
300 g revet/blendet parmesan
200 g hasselnødder, ristet og hakket

Portionsstørrelse:  120 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 457 kj
Protein 5,85 g 22 E%
Kulhydrat 5,75 g 26 E%
Fedt 6,17 g 50 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.